Na úvod…

Děkujeme za Vaši návštěvu a ceníme si vašeho zájmu o poznání a rozvoj vlastní intuice, duchovního já člověka, patřící naší božské podstatě Já.
Nahoře v menu nově - ODKAZY

Pandemie a úpadek civilizací

Hrozné je to nyní v USA. Celý dlouhý měsíc nevěřícně přihlíželi, co se děje v Evropě, ale neudělali vůbec nic, aby se na vpád pandemie připravili, ač bylo zjevné, že dorazí i k nim a bude mít příšerné následky.

Nebyli ochotní disciplinovaně opustit své pohodlné zvyky a naivně si nechali nepozorovaně promořit populaci jako v Itálii a teď jim nepomohou ani drakonická omezení

Jejich zdravotnictví je jen zdánlivě dobré. Kapacity nemocnic jsou velmi omezené, nemají ventilátory, respirátory, ani obleky. A ještě propouštěli lékaře, kteří na to poukazovali. Teď budou nadávat vládě, ale vinní jsou oni všichni.

Prostě nechtěli vidět pravdu, byla moc silná a krutá, nepříjemná. Jejich populismus jim to nedovolil. Tak zavřeli oči a říkali America First, že si poradí se vším. Snad si mysleli, že je Bůh ochrání, ale v tom se šeredně zmýlili. Bůh nemá rád pokrytce.

Ale není to poprvé. Už na začátku První i Druhé světové válce neúměrně dlouho zavírali oči před přibližující se katastrofou, až bylo zle. Pak teprve se probrali z naivního snu a začali jednat.

Podobně je na tom i Anglie, když nejprve přišla s naivní představou nechat všechny promořit. Dlouho jim trvalo, než pochopili, že příval nemocných nemocnice nemohou zvládnout. Pak obrátili, ale už bylo pozdě, infekce se rozšířila.

Vše je to jen důkaz úpadku civilizací, jež máme v přímém přenosu. Jako ve starém Římě nikdo nechtěl vidět postupný úpadek, jak se dostávají pod vliv barbarů a nezvládají řešit problémy říše.

Zpohodlněli přesně tak jako nyní většina Evropy a USA. Jejich sebevědomí utrpělo velkou ránu a ještě utrpí, protože virus rozhodně nezmizí mávnutím kouzelného proutku.

Agonie bude trvat daleko dále, než si myslí. I za rok, dva, budou po světě vybuchovat nová ohniska nákazy a to bude mít těžké následky pro všechny.

Ale pandemie není jediná hrozba lidstvu, klimatická krize je další vážný problém. I kdyby pandemie skončila a vše se vrátilo do starých kolejí, problémy s klimatem budou časem  ještě horší.

Ne všechny země jsou a budou postiženy stejně, už nyní je to vidět. Kde je úpadek civilizací největší, dopadne hůř.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>