Na úvod…

Děkujeme za Vaši návštěvu a ceníme si vašeho zájmu o poznání a rozvoj vlastní intuice, duchovního já člověka, patřící naší božské podstatě Já.
Nahoře v menu nově - ODKAZY

Střípky mystiky

Extratísnivý trip

O takovém jsem dosud neslyšel. Stáhnout si ho můžete, stačí v mp3, z https://www.y2mate.com/youtube/GFxQl67jzow

Dotyčný má zjevně velké psychonautické zkušenosti, vyzkoušel ohromné množství psychedelik, získal asi i určité schopnosti. Trochu mi připomíná Ottu Plachta, který v džungli maloval obrazy ayahuascových vizí.

 

Faustina – apoštol Božího milosrdenství

Je to polský film z roku 1994 o sv.Faustyně, která zemřela těsně před 2.sv.v. v Polsku. Prožila zvláštní život, jež je dán jen nemnoha. Rozhodně není snadný ani klidný. Je kombinací ohromujících mystických zážitků a reakcí poděšeného okolí, byť v jejím případě jeptišek kláštera, které jí dávají najevo svou nedůvěru a podezírají ji z duševní nemoci či posednutím ďáblem.

Překonáním řady překážek přinesla do církve několik novinek týkající se oslavy božího milosrdenství. O svém životě napsala knihu Deníček, v které popsala své zážitky. I ta je velmi zajímavá. Svatořečena byla r.2000 papežem Janem Pavlem II. Film je i na youtube.

 

Vize – Život Hildegardy z Bingenu

Francouzsko-německý film z roku 2009 v hlavní roli Barbara Sukowa. Je i na youtube. Podrobně o jejím životě na http://catholica.cz/?id=4516

Hildegarda žila před tisíci lety, přesto je její život velmi podobný sv.Faustyně. Od dětství měla mystické vize, Bůh ji oslovoval. V klášteře začala v mnoha knihách zapisovat co slyšela. Byla to theologická, lékařská i  psychologická i přírodopisná témata. Byla léčitelkou, dobře se vyznala v bylinkách. Mnohé se dodnes využívá. Skládala i hudbu.

Udivovala svými schopnostmi věštění. Založila dva kláštery. Často byla nemocná, ale ze smrtelné postele se zvedla a pokračovala v práci. Zemřela v 81 letech. Papež ji prohlásil za učitelku církve.

Ženy by si ji mohly zvolit jako zakladatelku feminismu. Dokázala si své prosadit i proti vůli nadřízených, zejména mužů kleriků, kterým se její radikální styl jednání nelíbil. Přesto ji nakonec podpořili.

 

Knihy o channelingu – Emanuelova kniha

Je jich mnoho. Některé jsou o popisu a výuce metody, jiné obsahují pouze komunikaci s božským. Já jsem začal v roce 1993 díky knize Raymunda Moodyho, kde byl postup, ale záhy jsem sehnal další. Tehdy byl zájem o duchovní rozvoj daleko vyšší než dnes. Po letech praxe vím, že právě channeling je vstupem do pravé duchovnosti. Pak totiž nejsme odkázáni na naše laické představy či duchovní literaturu různé kvality, ale dostáváme velmi kvalitní informace přiměřené naší situaci.

Není to nic nového. Dělali to už šamani, zasvěcenci a proroci. Nazývá se to také různě.

Není to však pro každého. Dobří lidé přivolávají dobré síly, zlí zlé. Někomu to jde hned, jiným to trvá déle, mě přes rok. Je několik metod komunikace. Jistě znáte kyvadélko, to je ta nejjednodušší metoda.

Začal bych Emanuelovou knihou. V podnázvu  je Poselství z duchovních světů. Obě autorky, Pat Rodegastová a Judith Stantonová, se ptají na základní filozofické a duchovní otázky a zapisují odpovědi božského. Jenže každý jsme v jiné situaci, takže je lépe se zeptat sám na sebe.

A s kým se vlastně v channelingu komunikuje? S intuicí, která obsahuje naše vyšší Já i božské Mistry, kterým se také říká duchovní průvodci, andělé strážní apod. Intuice nám všem napovídá, ale ne vždy ji odlišíme od ostatních myšlenek a oceníme ji. Channeling to dokáže.

 

Stanislav Grof – rozhovor

Dr.Stanislav Grof se narodil r.1931 v Praze, je mu tedy plných 93 let, je americký psychiatr českého původu, jeden ze zakladatelů transpersonální psychologie. V tomto snímku z roku 1994 režiséra Igora Chauna hovoří o své objevné celoživotní práci, jež úzce souvisí s duchovními a filozofickými otázkami. Viz https://www.youtube.com/watch?v=Z3Gik15fEms

Kromě teoretického nástinu tohoto hnutí zkoumal také využití změněných stavů vědomí pro léčení. Vyvinul metodu holotropního dýchání, napsal několik knih s poznatky z aplikace této metody a na téma psychospirituální krize. Jeho práce mu přinesla několik ocenění, např. cenu VIZE 97 manželů Dagmar a Václava Havlových.

Mnohokrát vystoupil s přednáškami i u nás, kde má spoustu žáků, kteří mají oprávnění holotropní dýchání se zájemci provádět.

Pokud chcete film stáhnout, vepište pp před .com a zvolte rozlišení

 

Bufo Alvarius

Tento 84 minut dlouhý snímek z roku 2017, režie a scénář Filipa Záruby, je nazván podle ropuchy Bufo Alvarius ze sonorské pouště. Ta vylučuje nejsilnější známé přírodní psychedelikum. Ostatně ropuchy využívali šamané všech kultur, je o tom i britský seriál o čarodějovi.

Ve filmu účinkuje bývalý primátor Pavel Bém a MUDr.Stanislav Grof, zakladatel transpersonální psychologie. Jeho práce mu přinesla několik ocenění, např. cenu VIZE 97 manželů Dagmar a Václava Havlových. Má spoustu žáků, kteří mají oprávnění provádět holotropní dýchání se zájemci. Zážitek s Bufo Alvarius je však podle jeho slov mnohonásobně silnější.

Film ukazuje šamanský rituál a je koncipován jako strhující audio-vizuální dobrodružství, které umocňují originální zážitkové animace inspirované touto mimořádnou látkou. Záměr tvůrců natočit dokumentární reportáž vygradoval do intenzivní filmové meditace o povaze vědomí a Bytí. Často obsahuje poznání Podstaty života jako Jednoty a má daleko větší význam než celé studium teologie či religionistiky ač trvá pouze do 20 minut. Mnohým však změnil život.

Co mi tam chybí, je více informací o rozšířeném vědomí a o tom, že u některých osob s duševními problémy způsobí zážitek takové rozhození psychiky, že musí vyhledat pomoc ne psychiatrů, ale specialistů na psychospirituální krizi.

Informací na webu je dost.

Bufo Alvarius Reloaded

Tento film Filipa Záruby je vlastně druhým dílem snímku Bufo Alvarius. Výměšek této ropuchy ze sonorské pouště je nejsilnějším známým psychedelikem. Popisuje se často jako nejsilnější zážitek našeho života. Pokud si ale myslíte, že je to návyková droga, tak se hrozně mýlíte.

Je to katapult do zcela neznámého Hypersvěta, kde je vše totálně Jinak. Není to návštěva Boha, jak si představujeme my, nebo naivní pohádky či bible. Člověk je nejprve roztrhán na kusy, přestává existovat a cosi s ohromením vnímá nepředstavitelný svět, kde vše vzniká a zaniká ve věčném a nekonečném proudu.

Je koncem všech představ o všem. Proto se jen málo lidí se odvažuje jít do Toho znovu. Zážitek rázem umí změnit život. Má i psychoterapeutický smysl.

Snímek se zabývá i přípravou, ceremonii a integrací zážitků. Přednáší o tom několik psychonautů, i můj učitel Mgr.Vančura.

Výběr facilitátora je velmi důležitý, neznalý může zážitek poškodit. Snímek se zabývá i badtripy, které mohou být úplně jiné, mohou účastníka rozhodit, může vzniknout psychospirituální krize která vyžaduje psychoterapii. Jsou i četné kontraindikace, není to pro každého. Vlastně jen pro velmi málo dobře připravených lidí.

Ještě připomínám, že tato látka není zakázána.

Stránka filmu s možným přehráním je http://www.bufoalvarius.com/embed/ a je i na youtube, viz https://youtu.be/GaF3Q8NM5F8?si=5EU4DIs5CeYWGda1

Začínal jsem s psychonautikou r.1992 u Mgr.Vančury, jsem vlastně jeho žákem. Vedla mne k tomu nespokojenost s běžnými duchovními směry. Holotropko jsem rozvinul psychedeliky a spojil s channelingem, což se obzvláště osvědčilo. Záhy jsem začal o svých zážitcích a o channelingu přednášet. Tak vznikla skupina asi třiceti osob, kteří to zkoumali se mnou.

Z výsledků jsme publikovali několik knih, zejména https://www.kosmas.cz/knihy/120787/rozsirene-vedomi-channelingove-mystiky/ Další vydání je na webu.

Bufo Alvarius Reloaded je vlastně pokračováním filmu Bufo Alvarius. Spoustu informací obsahuje, ale spousta důležitého tam ale není. Potřebovalo by to ještě třetí díl, který by tuto problematiku završil.

Soustředím se na to hlavní důležité, a to je právě ta kombinace psychonautiky s channelingem. To je metoda komunikace s vyššími entitami, často popisované jako intuice, strážný anděl nebo bůh. Prováděli ho šamané, zasvěcenci, proroci i mystikové všech kultur. Jsou o něm knihy, učebnice, pořádají se kurzy. Ti, co to dělají, bohužel o psychonautice nic nevědí.

Kupodivu se o tom málo ví, ačkoliv dr.Grof channeling ve své knize popisuje. Přitom sám zážitek, zejména s Bufo, je vlastně extrémně silným channelingem a entitou, které říkáme Režisér tripu. Právě ten rozhoduje o tom, co v něm prožíváme. Výhoda je ta, že se s ním dá komunikovat kdykoliv, i mimo trip. Stačí jen určité soustředění.

A tento Režisér tripu nám může nejen vysvětlit, co jsme nepochopili a tím se stát facilitátorem, který pomůže i s integrací.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>