Na úvod…

Děkujeme za Vaši návštěvu a ceníme si vašeho zájmu o poznání a rozvoj vlastní intuice, duchovního já člověka, patřící naší božské podstatě Já.
Nahoře v menu nově - ODKAZY

Motivace psychonautů I. Rekreační uživatelé

Rekreačních uživatelů psychedelik je nejvíc. Jejich motivace se však hlouběji nerozebírá, což je škoda. Většina lidí je šmahem odsuzuje, protože nechápou jejich motivaci.

Přitom je jejich situace stejná jako u těch, co chodí do hospody na pivo! Vždyť alkohol je také psychedelikum. Mění vědomí, uvolňuje ho. Je to podobné jako jezdit na techno! Hledají to, co jim chybí.

Jsme ovlivňováni sestavou našich kořenových archetypů, jež téměř nelze změnit. Vlastně jsme jejím ztělesněním. Lidé se v zásadě nemění, to je stará zkušenost. Prostě každá naše část si žádá svoje. A jak to nemá, vzniká frustrace.

To je vidět v pandemii. Štamgastům se odepřelo chodit do hospod za kamarády z mokré čtvrti a jsou z toho s nervami pryč. To je vidět na demonstracích proti opatřením i nenávistnými komentáři k článkům na webu.

Logika jim jde stranou, protože jim emoce zatemnily hlavu. Chtějí zpět do hospody, která jim tak chybí. Frustruje je, že chodí jen do práce a domů. Hospoda jim zčásti dovedla vyrovnat psychiku.

Je to paradox, ale chodit do hospody byla pro ně vlastně psychoterapie. Někteří to ovšem s alkoholem přeženou a stávají se alkoholiky. Podobně špatně dopadnou i ti, kteří to přehánějí s drogami.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>