Na úvod…

Děkujeme za Vaši návštěvu a ceníme si vašeho zájmu o poznání a rozvoj vlastní intuice, duchovního já člověka, patřící naší božské podstatě Já.
Nahoře v menu nově - ODKAZY

Články pro Facebook II.

Režisér tripu

Když jsem v 90 letech četl časopis Vokno, upoutalo mne, jak tripař popisoval, jak se v tripu povídal s mužíkem ve tvaru lysohlávky. S kým vlastně mluvil a kdo je vlastně režisér tripu? Není přece možné, abychom ho vytvářeli my, na to nemáme. Režisér musí být někdo úplně jiný. Tvorba a inteligence je u něj mnohonásobně vyšší. Kdo takový je?

Mohla by to být intuice. O té sice nikdo nepochybuje, ale skoro nic se o ní neví, a jak jsem se přesvědčil opakovaně, ani vědět nechce. A právě tyto tabuizované věcii mne přitahují. Proto jsem se pustil do výzkumu.

Co je vlastně stav tripu? Říká se mu trans, ale co to vlastně je? Ve wikipedii se píše, že je to vlastně druh hypnozy a to autohypnóza. Ta je vedena sugescemi. Jaké sugesce jsou v tripu? Vlastně skoro žádné a to je chyba.

Jedná se zjevně o nevědomí, ale jak se k němu dostat? Metodou může být hypnoza. Když jsem dělal regrese, naučil jsem se ji.

 

Moje cesta k intuici

Od počátku 80.let jsem se zabýval náboženstvím. Postupně jsem prošel různými církvemi, ale nelíbilo se mi tam. Hledal jsem někoho podobného Kristu, ale nacházel jsem spíše farizeje, kteří si jen Nový zákon vykládali po svém. Kromě demagogie neznali nic.

Tak jsem přeladil na východní notu a zajímal se o jogu, buddhismus i zen. Ale opět jsem se setkával s lidmi, kteří byli křesťanům hodně podobní.

Pár let jsem chodil za jedním slavným guruem, než mi došlo, že jsou to zas jen řeči a ty meditace jen prázdným tichem. Moudrost nikde. Dokonce ani slavný Krišnamurti mě nenadchl, jen u něj jsem prvně slyšel, že duchovnost je plná podvodů. Ostatně jako všude.

Až knihy dr.Grofa mne zaujaly. Konečně zážitková terapie. Po dvou návštěvách holotropka u Mgr.Vančury jsem se trhnul. Holotropko jsem si zdokonalil a spojil ho s channelingem, což je komunikace s vyšším Já, režisérem tripu. Osvědčilo se to.

Moje tripy byly úžasné, extatické poznávání božské Tvorby. Nebeská krása. Až pak  mi božské začalo ukazovat, že vše není tak prosté, jak jsem si myslel. Byla to soda.

Dokonalost má pro nás neznámé, těžko přijatelné formy. Boha ji představujeme naivně jako hodného a senilního dědečka na mráčku. Filozofie je vlastně dost drsná věda. Ale tímtéž prošli i křestanští mystikové.

A výsledek? Prostě mám po 26 letech práce silnou intuicí se vším všudy, která mi umožňuje nahlédnout pod povrch věcí i lidí a zásobuje mne informacemi, které potřebuji vědět. Odpovídá na dotazy.

Mystika není být Bohem, to ani není možné, ale soužití s Ním. Ano, intuice je cesta k Bohu, který je však v nejvyšších sférách tak  Jiný. Vlastně matematická věčná Dokonalost Logiky.

Intuice, jako můj Guru online, mi dává mi i kus svého pocitu, je to Dar Ducha a ten je nad zlato. Takže se mi povedlo co jsem chtěl, ač to nebylo a není zadarmo. Kupodivu to snad nikdy nikoho nenapadlo, že se za nadpřirozené schopnosti musí platit.

Např. i jasnovidci i psychokinetička Kulaginová trpí často únavou, to jen část toho problému. Nejvyšší mystička, sv.Terezie z Avily měla léta bolesti.

Další problém je, že tyhle schopnosti není s kým sdílet, znám jen dva, co vědí o čem to je. Silná intuice také vzdaluje lidem, to je logický, ale nepříjemný následek mystiky. Postaráno je ale o vše. Hledejte Království boží a vše ostatní vám bude přidáno, řekl Kristus.

Mluvit o tomto je dost riskantní, mnozí to nechtějí slyšet a ozývají se. Intuice říká, že na to mají právo. Tahle cesta rozhodně není pro všechny, každý máme jiný životní úkol.

 

 

Co určuje obsah tripu?

Touto otázkou se zabývám téměř třicet let. Ačkoliv je zcela zásadní, nikde jsem nenarazil na podrobnou práci, jež by vysvětlovala rozmanitost tripů. Sehnat databázi tripreportů je velký problém, největší jsem našel na http://stavy.wz.cz/stavy.htm

Výsledkem mé práce byl závěr, že závisí úplně na všem. Na druhé straně je dobré říci, že jaký člověk, takový trip. Zkusme si to rozebrat.

Na jedné straně jsou zevní vlivy, tj. prostředí tripu. Vše, co je kolem něj, i místo je důležité. Každý bod na Zemi má své vyzařování a to se střetává s ostatními vlivy, může je posílit, zeslabit nebo ovlivnit.

Pokud je v okolí více osob, i ty na trip intenzivně působí a nejen tím, co právě dělají, hlavně jejich povaha je důležitá.

Hlavní vliv na obsah tripu má tripper sám. Jeho povaha až do detailů, o kterých ani neví. Má i svou představu jaký trip bude, co očekává. I jeho případné obavy mají silný vliv. Přečíst si několik tripreportů ovlivní i ten jeho, to je ten tzv.set.

Pojem settingu se chápe jen omezeně. Není to výzdoba místnosti atd. ale celkové zaměření trippera a případný obřad, rituál, jímž trip zahajuje.

S tím souvisí i pozice trippera i hudba atd. která ho tripem provádí. Ta má zvlášť silný vliv, z mikrodávky umí vykouzlit silný trip. Zcela se však pomíjí vůle nevědomí, které má na trip největší vliv.

Na trip působí i druh psychedelika, zejména jeho relativní množství. Vše se vyhodnocuje a za dobrý záměr bývá odměna, za špatný trest.

Všechny vlivy sečtou a vygeneruje se výsledek, obsah tripu. Ten zase působí na trippera a jeho reakce zpětně trip opět ovlivňuje.

Zažil jsem, http://intuice.mysteria.cz/2019/10/chut-zaby-aneb-co-je-md/ ale tohoto nedosáhl http://iwrite.cz/jsme-v-matrixu-ktery-dela…/… ani  http://intuice.mysteria.cz/…/pari-kishma-meditace-s-5-meo/

https://fastshare.cz/bufo-alvarius/s

 

Podle mne tam spousta věcí chybí, je to povrchní… ale s autorem bych pokecal. Hlavní chyba je, že nepisuje stav, který vzniká a jaké má zákonitosti. O setu a settingu skoro nic. Měl jsem na to téma příspěvky na setkání k 75 výročí LSD, jistě si Cesarová na mne vzpomene. Mimochodem víte kdo u nás všechno LSD bral? Skoro všichni intelektuálové a umělci, vždyt jsme ho hromadně vyráběli. Dokonce i šéf Ustavního soudu Rychetský. Ve své knize vzpomíná: Pavla Rychetského. Ten v autobiografické knize Diskrétní zóna (formou rozhovoru ji napsal Tomáš Němeček) vzpomíná: „Připravili nám slamníky na podlahu – v jedné místnosti byl Petr (politik Petr Pithart; pozn. red.), ve druhé já, protože intoxikaci LSD asi skutečně nelze prožívat jinak než vleže, je to ohromný náraz. Nemocniční kachlíky nevytvářejí nijak příjemné prostředí a já měl navíc strach. (…) Neměl jsem žádné barevné halucinace, žádné radostné prožitky. Byl to černobílý, velmi intenzívní, těžko sdělitelný vjem. Osobně mu říkám vnímání Boha, pocit absolutní pravdy.“ https://www.reflex.cz/clanek/causy/86443/lsd-v-cesku-se-znamou-halucinogenni-drogou-udajne-experimentoval-i-milos-zeman.html

Bral to i Gott ba i Zeman!!

 

Kdo je Režisér tripu?

Režisér tripu je důležitým, byť opomíjeným pojmem v psychonautice. Jeho existence je přitom naprosto jasně dokazatelná. Kdo nám vytváří děje v tripu? Někdo to přece musí být a pokud je trip nasettingován aspon zčásti na intuici vyššího Já, musí být hodně chytrý, ba hypergeniální.

To také vysvětluje, že tripy jsou svým filozofickým obsahem dosti podobné u tisíců lidí. Právě intuice je pak tím Režisérem tripu. Vlastně je to logické, zavoláme ji setem a settingem a ona nám ukáže co chce. Není třeba se jí obávat, intuice je naše nejkvalitnější část.

Psychonauti znají z tripů bohužel většinou jen pojem Pomocníci. Je to lepší než nic, ale nevystihuje to jejich pravou podstatu, jsou mnohem víc než pomocníci. Komunikují s nimi jen v tripech, ale při troše cviku lze s nimi komunikovat kdykoliv. Stačí se jen naladit do stavu vnímavosti, někdy se říká alfa stav.

Pak nám mohou vysvětlit, co jsme z tripu nepochopili správně, což je běžné. Až pak využijeme tripy do maxima. To nám zesílí intuici, takže budeme těžit z možností, jež nabízí. Výsledkem je rychlý duchovní rozvoj vedený intuicí, který má své zákonitosti, bohužel málo známé.

Ostatně i sny mají své Režiséry snů a od nich lze zjistit jejich přesný význam a nehledat ve snáři. Stejně je snář jen náhražkou, význam je často jiný.

 

První meditace s lysohlávkami

Osm proužků sušené houby jsem vmíchal do teplých fazolí v kyselém nálevu, nebyly ani znát a dokouřil jsem k tomu půlku zbylé cigarety. Poslouchal jsem jako vždy Lisu Gerrard, moc se osvědčila.

Byla dost podobná minulým, jen daleko delší, pět hodin. V první půli byl pocit dost silně tísnivý, v druhé extatický, ale ne moc, spíš jejich kombinace, ale vždy klidné. Božské síly byly jako posledně 4,5-4,8 IQ asi 200 a probleskovaly vyšší. Prostě hlavně transformace a nové pohledy na život. Základní myšlenka byla – Bůh je Sám pro Sebe věčná otázka, není nic konečného. Vše je strašně složité. Hledání podstaty mizí v nekonečnu. Na vše je odpověď stejná – nekonečno Nekonečen!

Nastala obvyklá krásná Hra rozšířeného vědomí, ukazoval spleť souvislostí jdoucí do abstraktního světa Boha, jakési matematiky.

Byla to operace na tisících místech v těle současně, jakoby v něm chirurgicky vytvářeli prostorové obrazy, děje. Vytvářel mi mnoho abstraktních ekvivalentních obrazů téhož, na to nejsem zvyklý, bylo dost těžké poznat co znamenají, správně je prožít, to je ale požadavek života,  inteligence, Boha.

Kamarád Pavel se bojí Jinakosti Boha a není se čemu divit! Všude tisíce otazníků jak to je. Vždy se o něco hraje. Všechny děje jsou částí nějakého jiného, vyššího a skrytého děje. Ukazovali mi božský virtuální blikavý svět, je jako promítaný film.

Vše je fraktál, i já jsem bod na fraktálu, také fraktál. I mysl, vše. Jak je vše jako stroj jednoduché zevně, složité podstatou! Neochota a strach se léčí tímtéž.

Ukazovali mi tajemství sjednocení dualit, ale nedalo se to rozumem chytit. Kde je pak to oddělení? Spíš naznačovali, než do detailu rozebírali.

Lézt po Himalájích také není selanka. Zápisky jsou teď jen stínem meditačních prožitků.

Že se mi nikdy nic nestane, mám dost odevzdanosti, poslouchám Jejich varování. Ta úžasná krása meditací, i když jsou trochu bolestivé, ale Inteligence v nich pracuje úžasně! To nelze s ničím srovnat.

Jak to pak budeš luštit zápisky v meditaci, abys to sepsal, z toho bych se pozvracela, suše konstatovala božská síla.

 

Naposledy mi vykládala princip konfigurace archetypů. Prostě nic nepadá s nebe náhodně, ale vše se nastavuje.

 

Druhy psychonautiky

Jelikož se zabývám výzkumem psychonautiky, hledám, jak ji rozdělit a popsat. Znám vlastně jen mystickou psychonautiku. Ta se směruje na vyšší Já, tedy intuici, poznává Ji v tripech. K tomu dostává filozofickou a psychologickou výuku. Tímto procesem se intuice postupně zesiluje, což přináší spoustu výhod.

Pak je tu nejčastější psychonautika, jako druh zábavy. Už velmi dávno se využívala další, umělecká psychonautika. Beatles, Morrisone atd. skládali texty a hudbu pod vlivem psychedelik. Rovněž malování či tanec je pod vlivem velmi rozšířené.

Už v 60.letech se prokázalo, že psychedelické tripy mohou pomoci i architektům, dokonce i technikům. Dostávají kvalitní inspiraci podobně jako umělci.

Nejméně znám psychonautickou terapii. Osobně považuji psychedelika za zesilovače všeho, tak bych viděl použití spíše jen v paliativní péči, jinak riskujeme psychospirituální krizi.

Znáte ještě nějaké další druhy psychonautiky?

 

 

Psychedelické transy nejsou zdarma. Nic není zdarma

Když jsem začal sérii tripů jednou měsíčně, bylo mi divné, že několik dnů před tripem i po něm cítím hroznou únavu. Znal jsem ji už z channelingu. Když jsem komunikaci s intuicí přeháněl, třeba 60 otázek denně, sotva jsem chodil. I jasnovidectví bere energii, i telekinéze Kulaginovou atd. vyčerpávala.

Až po letech jsem komunikací s Režisérem tripu zjistil všechny souvislosti. Řídí to duchovní zákony. Základ je to, že jsme jen lidé a proto nemůžeme mít to, co mají bohové a božstva, Jejich schopnosti a pocity.

Meditace, čili trip, je jen malá exkurze k Nim. Jako když jdete na prohlídkou Versailes. Také není zdarma a jen na chvíli tam smíte být.

Když už jsem měl meditací víc než sto, čím dál víc mi Režisér tripu dával na vědomí, že už Tam nemám chodit, že už To stačilo. Co chtěli mi už řekli a ukázali, prožil jsem Jejich pocity a to stačí. Pak mi po 250tém tripu psychedelika zatrhli úplně.

I když jsem si vzal ultrasilnou žábu, dali mi totéž co v malých meditacích které mám denně bez drogy. Jen silnější Jejich pocit, ale bez děje, klidný. A tak to budu mít trvale, ač mi to vadí.

Velkým přínosem ale je, že tento Pocit mám vlastně stále, i když slabější. Kolísá v závislosti na situaci. I za něj se platí tzv.zátěžemi. Je jich mnoho druhů. Ostatně popisuje je i sv.Terezie z Ávily, sv.Hildegarda z Bingenu i sv.Faustyna. Nelze jim uniknout.  Nepřesně se jim říká Temná noc duše. Viz http://intuice.mysteria.cz/temna-noc-duse.htm

 

 

Cesta k channelingu

K channelingu mne přivedla kniha Moodyho. Můj otec v 80.letech byl 2x v Kalifornii v centru Summit University, jež byla celá řízena channelingem od tzv. Ascended Masters přes médium Elizabeth Clare Prophet viz http://summituniversity.org/donate/about-us/history-of-summit-university/ už asi po její smrti na Alzheimera channeling nedělají. Škoda, že to nikdo nepřevzal. Podívejte se sami, anglicky moc neumím.

Stránek o channelingu se na webu z různých států mnoho, např.:

https://www.crystalinks.com/channeling.html

https://www.channeling.net/

Není od věci se s jejich zkušenostmi seznámit. Channeling, jako vše je, možno stále zlepšovat.

 

Tripreport

Jak nás vidí Velebnost vyššího Já

Po rušné debatě ve skupině Psychedelické Česko jsem šel do backflashového tripu, tj.bez psychedelik, jen navozením stavu v tripu. Během dvou vteřin jsem jako vždy prošel Branou do světa Velebnosti, hrdé a posvátné Vznešenosti světa intuice, vyššího Já s Jeho božským pocitem.

Vnímání hudby se opět neuvěřitelně zdokonalilo, kam se hrabou virtuózové. Klid tripu náhle narušila aktivita intuice. Začala mi ukazovat, jak nás vidí Ona. Jako hejno hádajících se myšek. Přou se, každá vyjadřuje to své, a ne se shodnout. Gestikulují a přou se jak na tureckém bazaru. A božská intuice tomu v úsměvem přihlíží ve stavu klidné a posvátné Velebnosti.

Nekritizuje to, spíš naopak. I když chování myšek je dost legrační, aspoň se snaží. Nakonec je asi za tím vším…

 

 

 

Channeling dnes u křížku

Při návštěvě hřbitova jsme dnes obešli hroby příbuzných a vyzdobili je. Svíčku jsme dali i ke křížku Krista. Oslovilo mne tam božské: „Nebuď tak přísný a útočný na ostatní. Hádky nemají smysl. Ber je jací jsou.“

Uznejte, že to má logiku, jen ji realizovat… Hlavní je umět channeling viz

http://intuice.mysteria.cz/channeling.htm

https://www.crystalinks.com/channeling.html

https://www.channeling.net/

 

 

Doba covidová

Tohle se mi doneslo v této podivné době covidové. Lidi jsou z kombinace pandemie a začínajících svátků hodně vykolejení a řeší to drogami včetně alkoholu.

Jeden třicátník na párty sobě podobných zkombinoval 30 lysohlávek a alkoholem a ještě se posílil pervitinem. Odvezli ho na JIPku, kde vyřvával.

Jiného přivezli policajti. Běhal nahý po ulicích. Našli mu LSD a davaj domů. Nejvíc je opět opilců, rozjede se jim srdce a už jsou na interním oddělení.

Pak mají z toho maléry, protože vychytralí zdravotníci volají rodinu, maminku atd., aby hříšníka odvezli a domluvili mu, což fakt pomáhá.

Vždycky říkám, že psychedelika jsou posvátné látky a kombinovat je s alkoholem či perníkem je békovina.

 

 

Channelingová psychonautika známá i neznámá

Po letech výzkumů psychonautiky je mi jasné, že současné znalosti o ní jsou velmi vágní. Řada informací se ví, ale tabuizuje. Na spoustu otázek není odpověď a spousta otázek ani nebyla položena, natož odpovězena. To však nám umožňuje široké pole působnosti výzkumu.

Měl jsem to štěstí, že jsem na začátku mé psychonautiky kromě knih dr.Grofa studoval i s knihu dr.Moodyho kde se popisoval channeling. Už tenkrát jsem si všiml úzkého vztahu mezi nimi a naučil jsem se postupně zvládat oboje. Přineslo mi to spoustu výhod.

Channeling je komunikace s vyššími úrovněmi vědomí, které označujeme jako intuice, vyšší Já či Nadjá. Prováděla se od nejstarších dob u šamanů a zasvěcenců, později u proroků i některých svatých. Metoda je poměrně jednoduchá. Není k ní potřeba ani psychedelikum, stačí nízký stupeň transu.

Tak jako každá práce vyžaduje praxi a verifikaci. Začátečníci často nevěří svým výsledkům a nemusí se také správně napojit na kvalitní zdroje informací.

Psychonautikové bohužel nemají velkou ochotu se to naučit. Přitom v transpersonálním tripu často sami channeling dělají! Vyšší stupně vědomí se jim přihlásí v symbolech, třeba v oživlých houbičkách.

Každý trip má přece svého režiséra, není nahodilý, nesmyslný. Má svou logiku ovlivněnou setem a settingem i když ji nechápeme. Pokud umíme s Režisérem tripu komunikovat i mimo trip, může nám mnohé vysvětlit, co jsme nepochopili. Mnoho se totiž zapomene, nebo pokroutí.

Kdo má zájem, může tohoto režiséra tripu, svou intuici, využít jako svého osobního Učitele, Gurua. Je daleko lepší než kdokoliv z lidí.

O channelingu je u nás i ve světě spousta knih, např. Hovory s bohem, Emanuelova kniha atd. Jsou i učebnice a kurzy na webu. Pro základní informaci:

http://intuice.mysteria.cz/channeling.htm

https://www.crystalinks.com/channeling.html

https://www.channeling.net/

 

 

Vánoční zamyšlení

Je doba Vánoc, období obrácení se k Bohu. Různí preláti nám vykládají svoje moudra. Papež bude mít půlnoční dříve než jindy. Ale trip je přece také bohoslužba, je-li tak nasettingovaná.

A v něm lze setkat se skutečným Bohem. Je však úplně Jiný, než si papeženci představují. Dokonalost, Všemohoucnost, Věčnost.

Bůh je Realita sama… A Ta je nepopsatelná. Proto psychonauti jsou vlastně dál než oni. Mají odvahu jít do Toho, což by papeženci vždy odmítli. Proto budou vždy jsem vykládat své naivity.

Mluví jen o sociální práci, o mravnosti i církevních restitucích, pletou se do politiky. Nic z toho však není náboženství. To je o poznání a přijetí Reality jaká Je.

To jsem napsal i proto, abyste si uvědomili, že psychonauti jsou vlastně elita společnosti, která vidí do Podstaty, kterou jiní vidět nechtějí, jen svá přání.

 

Ze třetí meditace

Je tak prosté být v božském světě. Bohatství, krása, ale žádný majetek v našem smyslu. Být tvořivý v běžném životě, umět si užít krásy. Neničit sebe vykonstruovanými myšlenkami a názory, ani se ubíjet  v pocitech, že se nám něco nelíbí. Občas dostal i velmi praktickou informaci.

Cítil spřízněnost se šamany dávných kultur. Překvapilo ho, jak blízko k božskému stylu mají Francouzi svým vnímáním krásy, přírody, domova i života, pohodou a harmonickým jednáním. Dokáží si udělat čas a vše vychutnat. Umějí si toho vážit a jsou hrdí. Nejblíže božskému jsou však indiáni. Češi a Američané bohužel nejdál.

Všechna náboženství jsou vedle, ale ti, kteří hledali nové cesty, občas něco našli. Pochopil, že řada lidí  zažila podobné stavy změněné reality pomocí psychotropních látek, ale bez komunikace s božskými silami je nedokázali správně pochopit a za diletantský přístup byli potrestáni. Závislí na heroinu však žijí ve vlastním malém, mrtvém světě. Je nutné být smířlivý k těm, kteří v hledání udělali chybu a trochu to přehnali. Ze zážitků změněného stavu vědomí mohli být zmateni či okouzleni, ale k této lekci je nutný správný přístup. Je to těžké a bez pomoci božských sil se snadno zabloudí.

Pokud se Nadjá zaměří na naše problémy, povzdechne si – Ach člověk.… Když se chtěl, ponořen do Něj, podívat na sebe, ucítil jak se dívá dolů do temného.  Nebylo mu opět povoleno se zaměřit se na konkrétní  problémy jak by chtěl, ale najednou měl možnost poznat, jak vypadá jeho kniha i snaha o popis meditací z božského pohledu.

Uviděl tu těžkopádnou školometnost, zoufalou a marnou snahu napsat něco kvalitního. Vytvářet větné celky je zatěžující a útěkem z božské Plnosti. Chybí lehkost, pravá Tvorba, symbol. Když si uvědomil, že i tuto meditaci bude stejným způsobem popisovat, nejraději by to nedělal, jen zůstal v tomto stavu trvalé harmonie. Jsme tak silně přitahování banalitami, neustále se zabýváme nečistotou.

Díval se svrchu na trapnou lidskou tragikomedii, dokonalá Tvořivost, to je ono! I touha zapamatovat si něco z Ní je nečistotou. Nelze si plést božský život s lidským, ti dva se nikdy nemohou dotknout. Každý má úplně jiné prostředí, úkoly a pocity.

Vážně smutné je naše tázání po smyslu života, snahy či otázky jak řešit své problémy. Přesto je to cesta. Proč se tak tyranizujeme, proč netančíme v rytmu Dokonalosti? Jaká je hudba, takový je tanec. Na rozdíl od božstva tančíme na omezené a hloupé písně. Vylétnout z božského do lidského a ještě do horšího lidského je tak běžné, ani nám nepřijde, jak je to destruktivní a smutné.

 

Co mi přinesly tripy

Tripy settingem nasměrované na mou intuici mi přinesly mnoho.

1.Filozoficko-náboženské poznání

2.Zlepšení základního pocitu. Zdokonalení vnímání, chápání a jednání i uměleckého cítění

3.Ochranu

Podstatou změn je vliv intuice. Ta mi dávala výukové lekce, jakési přednášky plné vizí a pocitů, lidem neznámých, které mi ukázaly, že lidské myšlení vůbec není to nejchytřejší ve vesmíru. Že je vlastně všecko Jinak.

Léty postupně intuice zesílila natolik, že se stala důležitou Autoritou mé výchovy. Nejde o sjednocení s ní, ale o soužití s ní.

Výše uvedené body postupně rozeberu. Co tripy přinesly vám?

 

Co mi přinesly tripy

1.Filozoficko-náboženské poznání

První část svého rozboru chci věnovat Poznání. Je to nejrozsáhlejší oblast, vždyť všech 260 tripreportů mám právě s tímto obsahem. Je to však těžké popsat, mnohé se dá pochopit jen v transu, kde máme silně zesílenou inteligenci. Jak vystoupíme, mnohé se zapomene či pokřiví. Takže jen základ:

Vše je z Pralátky Absolutna. Není to ani energie, ani prahmota, je to Tvořivost Potencionality, zcela mimo vše známé. Tvoří i pojmy, archetypy, naprosto vše. Prostě co může být stvořeno, to musí existovat a to věčně. Vzniká nekonečno nekonečen Her a jedna z nich je ta naše známá, Sebepoznání. Od Boha pryč a k Němu zpět jak správně říkají všechna náboženství.

Svět není postupným zdokonalováním nejjednodušších látek, jak říkají materialisté, ale naopak. Štěpením Dokonalosti do dokonalé nedokonalost a zpět. Vlastně taková Gamesa o Sebepoznávání nekonečně cestami podle nastavení archetypů entit.

Ergo kladívko: Představte si Dokonalost, co ale má dělat? Vždyť vše má! Pouze projevovat svou Dokonalost dokonalým způsobem, ne? A tak to dělá.

Je tu pár důležitých principů: Princip jednoty protikladů a princip podobnosti. Jak Nahoře tak dole. Žádný komunismus a rovnostářství nikde není, vše má dokonalá pravidla.

Hierarchie je hlavní parametr. Jako kasty v Indii. Zvířata, lidé, polobohové, bohové, božstva Bůh a i Těch je nekonečno. Bůh může vše, my skoro nic.

Některé duchovní zákony a jejich dopady jsou skutečně drsné, což se mnoha duchovním lidem nelíbí. Nejraději by měli selanku jako v pohádce, ale ta neexistuje nikde.

Je v Tom hodně matematiky, a hodně vysoké! Proto existuje esoterika, která se říká jen zasvěceným… Ani věřící ani nevěřící to nepřijmou. Vzbudilo by to velké vášně. Je to přitom vše logické, protože Logika je podstata Všeho.

 

Co mi přinesly tripy

2.Zlepšení základního pocitu. Zdokonalení vnímání, chápání a jednání i uměleckého cítění

Na rozdíl od filozoficko-náboženského poznání, jež je teoretické, je tento druhý bod velmi praktický. Jde o to, co nejvíce vidět do všeho a do všech.

Podstatou je vliv intuice. Léty postupně její vliv zesílil natolik, že se stala důležitou autoritou mého života. Komunikace s ní už funguje bezchybně. Vše důležité se s ní probírá do detailu. Je vlastně mým učitelem, guruem online.

Nejde o sjednocení s ním, ale o soužití s ním. Zejména bráni chybám, kterých se člověk často dopouští, protože nezná všechny souvislosti, ani informace.

Intuice je vlastně zvláštní entita, která má své informace, názory i schopnosti na daleko vyšší úrovni než my. Přitom je nám svým zaměřením dost podobná. Jsme to jakoby my, ale v daleké budoucnosti, tedy daleko dokonalejší. A to se dá využít.

Má svoji politiku vůči nám, jde jí o náš rozvoj. Jelikož dokonale zná duchovní zákony, o kterých my mnoho nevíme, často se její rady liší od našich představ. Pak jde o to, koho poslechneme. Pokud rozhodneme sami a uděláme chybu, jsou následky na nás. Pokud poslechneme intuici, ručí za výsledek.

Podobné to mají jasnovidci, ti ji také hojně využívají, ovšem i pro jiné lidi. Znamená to, že se mohu zeptat i na budoucí události a často se je i dozvím.

Kromě toho mi dává i část svých schopností vnímání např. umění, i část božského pocitu který má. V podstatě jsem zčásti stále v meditaci. Mění se podle určité logiky a v meditacích vše ještě zesiluje. Je kolem toho docela složitá věda, kterou mohu pokusit vysvětlit jindy.

 

Co mi přinesly tripy III.

Tripy setem a settingem nasměrované na mou intuici mi přinesly mnoho. Léty postupně zesílila natolik, že se stala důležitou Autoritou mé výchovy. Nejde o sjednocení s ní, ale o soužití s ní.

1.Filozoficko-náboženské poznání

2.Zlepšení základního pocitu. Zdokonalení vnímání, chápání a jednání i uměleckého cítění

 

Teď proberu poslední bod

3.Ochranu

Tento bod nejlépe popisuje citát Krista: Hledejte Království boží a vše ostatní vám bude přidáno. Bůh si své ochrání, to je další citát z bible.

Skutečně to tak je. Je to pro laika těžko pochopitelné, ale moc božské intuice je nesmírně veliká. Bůh je totiž šéfem karmy. Dbá, aby se životní úkol splnil.

Jde o finanční, hmotné i zdravotní zabezpečení, které se týká nejen mě, ale i blízkých. Dělá to jak přímým zásahem do dějovosti, tak radami. Podobně to měli všichni mystikové. To však neznamená, že by měli snadný život. Takový neměl nikdo z nich.

 

Co je intuice a jak ji poznáte????

Z debat k článkům, které jsem sepsal o tom, co mi tripy dávají jasně vyplývá, že představy co to vlastně intuice je, máte velmi vágní, spíše pohádkové. To mě dost překvapilo. Z mnoha vašich tripreportů je jasně vidět, že s ní zkušenost máte. Právě ta je režisérem těch nejkvalitnějších tripů.

Možná více znáte jiné její názvy, hojně používané: Nadvědomí, vyšší Já, Nadjá, či božské Já. Křesťané ji říkají Duch.

Za prvé – je to samostatná entita, žijící ve svém Hyperprostoru, jakoby nezávislá na nás. Má složitou vnitřní strukturu jako fraktál, ale to nebudeme teď rozebírat. Má tedy svou vlastní inteligenci, sama si zjišťuje informace a sama jedná nezávisle na nás. Zasahuje i do našeho světa.

Za druhé – slovo nadvědomí či vyšší Já ukazuje, že je daleko inteligentnější a mocnější než jsme my. Vířivé fraktály, to je její jazyk… Chápe život daleko dokonaleji, proto nám může poradit, pokud ovšem chceme.

To se egu nelíbí a proto ji nemá rádo a všemožně ji potlačuje. Kdo by chtěl mít takového konkurenta, že? Ego je tedy blok k intuici!

Za třetí – nelze ji téměř odlišit od vysokých duchů, kterým se říká andělé, strážní duchové, božské agregory, Hospodin, Bůh. I s nimi naše intuice spolupracuje. Existuje tedy vnitřní, tj.naše a vnější hierarchie. Theosofové používají osvědčené rozdělení odpovídající čakrám.

Neví to ani papež, ale intuici, tedy Ducha,  máme v sobě rozvíjet. Od toho jsou všechna náboženství. Jelikož o to není zájem, vrhly se církve na sociální či politickou dráhu, jež jim však nepřísluší.

Kdo intuici využívá? Kromě několika jedinců v církvi, říká se jim mystikové, i umělci a vědci. Např.Mozartovi posílala intuice celé skladby, on je jen zapisoval. Co by bez intuice byly Beatles a spousta dalších skupin? Na inspiraci je to ideální.

Einstein dal ráno nohy z postele na podlahu a vtom pochopil relativitu. Tak intuice pracuje, skrytě, nevnucuje se.

Pokud znáte bibli, je tam mnoho popisů vytržení ducha. Duch svatý byl Kristem seslán aby nám vysvětloval tajemství Stvoření. Jenže to nikdo nedělá.¨

A jak intuici poznáte? Mám to už na začátku každé meditace. Najednou mi začnou přicházet neznámé geniální myšlenky, i poslech meditační hudby se nesmírně zdokonalí. Začnou vize a vševyjadřující pocity. Nic takového není člověk schopen vytvořit. Prostě genialita a virtuozita, to je intuice.

A spojitost s tripy? V transu lze setem a settingem rozšířit vědomí do intuice a přijímat její podněty. Kdo má vůli, může s tím po čase dosáhnout mistrovství. Není to však zdarma… Pak až pochopíte, co vše je intuice a co umí. Je to docela silná káva.

 

 

Rozdělení psychonautů

V debatách se tu občas setkávám s naprostým nepochopením.  Ostatně za 25 let na debatách na webu jsem si zažil svoje… Jak je to možné?? Dávám tu odborné články o tom, že mi tripy daly rozšířené vědomí a najednou ze mne dělá jeden fetáka! A hippika k tomu! Prostě když někomu nerozumíme, nalepíme mu na čelo nálepku s hodnocením a hotovo. Co na tom, že je hloupá. Chceme mít klid a nemyslet.

Přitom patřím k zasvěcencům, kteří od pradávných dob psychedelika disciplinovaně používali aby si upgradovali osobnost a poznání. Šamané zase pomáhali kmenu ve všem co potřeboval, od lovu zvěře po náboženské obřady a léčitelství. Později psychedelika začali hojně využívat umělci k prospěchu věci.

Problém je, že se psychedelik chopili laici a začali je používat pro zábavu podobně jako alkohol a mnozí na to doplatili. Tím se stalo, že u většiny lidí jsou psychedelika podezřelá a každého takového házejí do stejného pytle – feták. Nedělám si iluze, že by se ten hloupý názor dal všeobecně změnit.

Psychonautici by se měli rozdělit do skupin. Proto jsem vytvořil skupinu Mystika, božská intuice, meditace, channeling, psychonautika, psychedelika, https://www.facebook.com/groups/2487891464840801

Skupin by mělo být daleko více podle zaměření

 

Případ Petr THC2

Na jeho případu chci ukázat zajímavou skutečnost, jak bývalí fetáci či rekreační uživatelé trávy to vzali přes mystickou psychonautiku k úplné psychedelické abstinenci.

Setkal jsem se s ním na webové debatě před řadou let. Byl následovníkem dr.Tomáše a občas si rekreačně zakouřil trávu. Když jsme ho upozornili, že by psychedeliky mohl dojít k mystickému Poznání, projevil zájem.

S přáteli jsme mu dělali sittera a skutečně se mu dařilo se dostat do kontaktu s Poznáním. Problém byl, že se dost lišilo od toho, co si myslel na základě knih dr.Tomáše. Hlavně ho to ohromilo a přivedlo k destabilitě. Prostě smrt představ, Vše je dost Jinak. Tomu říkám Jinakost či Takovost Boha.

Chvíli to snášel a pak nás pomluvil na webu, že jsme ho svedli na scestí. Sice jsme argumentovali tím, že jsme mu ty vize a Poznání nedávali my, ale nechtěl to slyšet. Asi se rozloučil i s trávou.

Tenkrát jsem to zažil prvně, ale brzy následovali další a na konec jsme ze 30ti zbyli jen tři kteří nápor Poznání vydrželi…

Takže by si někdo mohl myslet, že nejlíp ho odnaučí brát drogy právě mystická psychonautika… Holt ego se umí účinně ubránit…

Pátá meditace Petra

Bezprostředně před meditací mělo ego opět strach do ní vstoupit. Za dvanáct minut po projevu hadí síly spodní části zachvátil zmatek. Nástup energie byl tentokrát ale pomalejší, minulý “zásah blesku” se nekonal a náběh se odehrál během asi tří sekund. Zklidnil jsem se však rychle a nepříjemné projevy jsem se snažil ignorovat. Páteří proudila silná energie neutrálního charakteru, po asi deseti minutách se překlopila do extatických projevů, pracovalo se hlavně na vyšších částech osobnosti. V meditaci jsem prožil že Já i Svět máme společný základ – Vědomí a to v sobě samo tvoří obraz celého světa jako v zrcadle.

Přepis záznamu z diktafonu: Volám Nadjá… Energie nastoupila, je velmi silná a zdá se, že je zatím stabilní. Ztrácím ruce, začínají mě brnět, brní mě i nohy. Je dvanáct minut po začátku, je to velmi silné opět jako když sedím v elektrickém křesle.

Energie silně proudí od pasu do nohou, ale i slaběji do rukou. Mění se její intenzita, jsem v ní ukotven. Cítím jak silně žhne na konci páteře. Patnáct minut po začátku intenzita energie narůstá, jakoby mě ukotvuje. Má neutrální charakter, na konci páteře je lehce extatická. Cítím jak ve čtvrté čakře pálí jako když je tam nějaký blok. Síla prochází pravotočivě páteří jako žhavý drát. Neutrální energie se překlápí do silně extatické.

Cítím, jak se vytahuji sám ze sebe, ze své páteře ven nad hlavu. Jdu někam Nahoru. …

 

Pokračování viz http://intuice.mysteria.cz/meditace.htm

Ještě vzpomínám na toho, co přijel z Peru a smutně říkal, že mu před ayahuascou bylo líp… Mystika není selanka dr.Tomáše, Drtikola ani ing Vacka aj…

 

Vosí hnízdo

Asi píchnu do vosího hnízda, když zas řeknu, že mezi trávou a LSD není žádný rozdíl. Už jsem o tom tady párkrát mluvil, ale narážím na neustálé nepochopení. Každý si myslí, že jaké psychedelikum, takový trip.  Přitom s kámoši jsme měli tisíc tripů s mnoha psychedeliky, takže to můžeme posoudit.

Samozřejmě, že jde o srovnatelnou dávku, ale mockrát jsem měl jen půl cigára trávy, ale jednou normální dávku žáby. Třetí nádech už jsem nezvládal, taková síla to byla. Přesto byl trip stejný jak s trávou! Proč asi?

Prostě jde jen o jediné, o trans. A ten má své zákony a je ho možno zčásti řídit setem a settingem. To, co trip ovlivnuje je zásadní, ale druh psychedelika to určitě NENÍ.

Ale kdo si myslí, že ano, už to je setting, a tím trip v řadě případů určuje, ale ne vždy.

 

¨

Psychonautika je stále v plenkách – a je to tak správně!

Díl.1 Dějiny psychonautiky

Zamýšlel jsem se nad tím, proč v IT a mobilech se raketově vyvíjí technika i znalosti lidí o nich a proč tomu tak není v psychonautice. Přišel jsem na zajímavé závěry.

Pokud studujete dějiny psychonautiky, je tu zajímavý rys, velmi výstižný. Začalo to v 60.letech velkým boomem. I u nás. Vyráběli jsme masově LSD, bral je kdekdo z intelektuálů a umělců. Nejen Gott a Štaidl, ale i Rychetský, Pithart, dokonce i Zeman. I tráva se hojně kouřila. Božská 60.léta byla hnána vpřed právě psychedeliky.

Psychedelika se celosvětově využívala všemi, od laiků, přes umělce, politiky i duchovní. Mnoho toho přinesla všem, ale co následovalo? Konec! Je to nepochopitelné? Je, ale má to logiku.

Nešlo jen o to, že se psychedelika šmahem zákony zakázala, po celém světě. I lidé se odvrátili. Proč? Strach, až panický. Ale z čeho? Z neznámého, podivného, ohrožujícího navyklé normy.

Chopili se toho navíc vizionáři jako prof. Leary a nadělali v tom paseku. Chtěli realizovat svá idealistická přání a představy a dopustili se mnoha chyb. Není divu, bylo to tak nové a slibné! Výzkum psychonautiky byl logicky v plenkách.

Jak 60.léta odešla, zmizela psychedelika ze scény, ne ale nadlouho. Za pár let se psychedelika opět vrátila, ale v daleko menším měřítku. Zase se zjistilo, co už se v 60.letech prokázalo, ale zase to ztichlo!

To se vlastně opakuje dodnes, kdy je legalizace v pomalém postupu vpřed. Z toho vyplývá, že to tak bude i dál. Vzpomeňme boom ayahuascy v 90.letech a žáby nedávno. Opět se zdá, že skončí ve ztracenu.

Pozoruhodné na tom je, že výzkum psychonautiky vlastně stojí. Nic nového se za 60 let vlastně neobjevilo, takže je stále v plenkách, ale nikomu to nevadí! Napsaly se za tu dobu stovky prací i popularizačních knih, ale spousta důležitých věcí tam prostě chybí a bude chybět.

Zajímavé je i to, že naprostá většina psychonautů, kteří v 60. i 70.letech začínali se tím přestala zabývat. Takových jako dr.Grof je jen hrstka. To vše má své důvody, o kterých se nemluví, ale právě proto mne zajímají.

 

Psychonautika je stále v plenkách – a je to tak správně!

Díl.2. Je vůbec zájem poznat?

Uvědomil jsem si zajímavou souvislost. Je vůbec zájem poznávat? Prošel jsem za 40 let mnoha skupinami. Byli to křestané, jogíni, buddhisté atd. Společné u nich bylo, že sice mluvili o poznání a osvícení, ale nikdo z nich je neměl!

Jak je to možné? Několik z nich sice svou víru opustilo. Kamarád Honza dokonce napsal, že učení jistého mystika, za kterým dvě desetiletí chodil, za stálého míchání vylil do záchodu a spláchl! Mnozí však ve své víře zůstali. Zjevně jim to tak vyhovuje.

Pak jsem přešel na zážitkové transové terapie, v 90.letech velmi rozšířené . To jsou hypnotické regrese a progrese a naučil jsem se je. Obsáhlá literatura z nich dělala všelék, ale ukázalo se, že to tak prostě není. Některé problémy se sice vyřešit daly, ale jiné vznikaly.

Regrese totiž umí odblokovat bloky a tím se projeví temné skryté vlastnosti, jež byly staletí zakryté velkou snahou se jich zbavit. To může samozřejmě nastat i v psychonautice.

Ale ani zde nebyl zájem situaci prozkoumat. Regrese, alias hlubinná abreaktivní terapie byla potichu a pomalu opuštěna.

Ještě dokonalejší metoda než regrese je channeling, to je komunikace s intuicí. Zde je možno získat velmi kvalitní informace. Paradox ale je, že ačkoliv tato metoda je velmi stará, u nás se provádí od 50.let, je téměř neznámá a nepoužívaná, ačkoliv knih i učebnic je velké množství. Získal jsem v ní praxi a učil ji, ale s překvapením zjistil, že naprostá většina ji brzo přestane dělat!

Channeling se v psychonautice hojně používá, ač většinou nevědomě. Přesto se jeho výzkumem a rozvojem skoro nikdo nezabývá, což je velká škoda.

Závěr je pro mne ten, že není zájem dělat výzkum a rozvoj v těchto psychologických oblastech.

 

V posledním třetím dílu proberu další důvody, proč je to dokonce tabuizováno.

 

 

Psychonautika je stále v plenkách – a je to tak správně!

Díl 3. Tabu

Otázka proč je psychonautika stále v plenkách mi dlouho nebyla jasná, až jsem sám zažil, co tripy umí. V sérii mnoha desítek badtripů jsem vždy zažíval ohromující Poznání:

Cítil jsem nekonečnou energii Ducha nadosobního Boha a nechal se Jím prostoupit. Ta Jeho nekonečná Moc! Věčné JEDNO! Ukazoval mi svou Dokonalost úplně Jiným pohledem.

Byla by zbabělost to nechtít vidět. Ta dětská hra lidí. V extrémně naléhavých vizích a pocitech jsem poznal, že je vše Jinak. Je jen božská virtuální Hra!! Vše, co se děje, se nepohybuje „ze sebe“, ale je vedeno čímsi zcela Neznámým z míst mimo prostor a čas.

Dokonalý Procesor hleděl na Svou Hru a současně Jí byl. Znal svou strukturu, bez Stvoření by pro Sebe neexistoval.

S největším ohromením jsem poznal zcela odlidštěné božské matematické základy Stvoření a Jeho řízení. Bolelo mě, když jsem poznal, že moje chápání světa bylo fikcí. Vše je Jinak, ani čas a vývoj není jen lineární, ale jde i po skocích nahoru a dolů.

Dokonalý vnímá Dokonalé, ale to je nutno prožít. Pocit to byl zvláštní, nelze ho popsat, ale rozhodně není nějakým lidským romantizmem. Jedno je jasné, nevíme o Realitě nic, máme pouze mrtvé představy. Vidět Vše provázané mezi sebou, nekonečné světy, kde nic není bez pohybu. Harmonie Dokonalosti mě ohlušila až mě to bolelo.

Chápal jsem: Jsme Tvořivá síla nevázaná na čas, tvar ani nic jiného a věčně hrajeme tuto božskou Hru, Sami Sebe. Náš malý omezený domácí ráj ega neexistuje. Naše kontinuita života a těla je jen čárka na Stvoření, na nekonečnědimenzionální Kouli, kde se Vše tříští na triliony částí a znovu vzniká ve věčné proměně… Marně jsem přemýšlel, jak se s tím srovnám. Téměř jsem nemohl unést ohromení z Vnitřní Přítomnosti Boha.

Ten náš lidský svět kdesi dole byl tak jednoznačný, jistý, popsatelný a proto ho máme rádi. Božské bereme jen jako zpestření, rádi bychom si Ho vyložili po svém. Hovíme si v sladké nevědomosti.

Konečně mi to bylo jasné. Lidé prostě jdou do psychonautiky aby dosáhli toho co chtějí, ale nacházejí i to, co prostě vědět nechtějí. Proto zážitky mají sklon zamést pod koberec, nebo z psychonautiky utéci. I ti, kteří o psychonautice hodně publikují, To dobře znají, ale neřeknou a nenapíšou o tom ani slovo. Vědí, že by to jejich popularitě uškodilo. Tak to bylo a vždy bude tabu.

Nakonec není divu. Učitel základní školy také učí děti fyziku ač dobře ví, že je to pohádka, která nerespektuje teorii relativity ani kvantovou mechaniku. Lidem prostě stačí křesťanství, jóga, buddhismus a další mýty. Na víc nemají.

A je to tak správně. Máme před sebou ještě hodně dlouhou Cestu…

 

 

Na odlehčení o hašiši

Loni jsem byl touhle dobou na Tenerife. Jednou večer se ze sousedního pokoje hotelu ozývala logorrhea. Nějaký muž tam nepřetržitě hlasitě mluvil, ba řval. Když se blížila půlnoc, naštval jsem se a z balkónu na něj zařval. Rázem byl klid.

Druhý den se mi omlouval a nabízel mi za to dva kousky hašiše. Mám ho v oblibě, má mnohé výhody, začínal jsem s ním. Kamarád mi přivezl z Tibetu, kam mnoha autobusy jel navštívit buddhistické kláštery.

Udělat si trip v hotelu jsem se obával, brát hašiš domu se mi zdálo nebezpečné, tak jsem ho odmítl. Představil mi svou dceru a ženu, i batole tam měli. Co mě ohromilo bylo, že žena i dcera si byly velmi podobné, stejně staré, ba i stejně oblečené! Bylo vyloučené, aby je v hašišovém rauši rozpoznal.

Když viděl můj vykulený xicht, smál se. Byl to mladý boxer z Anglie. Ptal jsem se ho na brexit. Říkal, že ho vůbec nezajímá. Když jsem poznamenal, že je to podle mne chyba, že se Anglie tak sama zahrála do ofsajdu, řekl, že nevadí. Buď je to dobře nebo špatně. To mne také udivilo.

Angličané jsou zvláštní lidé. Nebyli schopni pochopit ani jízdní řád autobusů, to Němci byli vždy na tůru dokonale připraveni. Holt úpadek bývalého impéria…

 

 

Za tripy se platí

Je hodně věcí, o kterých se v psychonautice neví a nemluví, ač jsou zcela zásadní. Jedním z nich je fakt, že tripy nejsou zadarmo. Platí se za ně.

Možná jste si všimli, že po silném tripu, někdy i před ním, je pár dní únava, nebo jak ten stav nazvat. To je to placení. Znali a znají to jasnovidci, spiritisté, senzibilové, léčitelé atd. Ač je to také málo známo, mezi psychonautikou a těmito schopnostmi je úzká vazba.

Každá entita nehmotného světa má zájem s námi komunikovat. Má z toho výhody. Naše vyšší Já to má dokonce v úkolu za který je hodnocena. Jsou to složité a neznámé souvislosti.

Kdepak trip zdarma, nic na světě není zadarmo.

 

 

Nadějné vyhlídky – zklamané iluze?

Kdo by si nepřál žít trvale v harmonii, klidu a osvícení? Když jsem opustil všecky duchovní spolky, protože kromě planých řečí o víře a naději mi nic nepřinášely, upnul jsem se k prožitkovým mystickým metodám.

Holotropko a psychonautika měly úžasné formy uvítání. Nepředstavitelná Krása, tak bych To nazval. Když jsem z tripů vystupoval, bylo mi hrozné pomyšlení, do jakého světa se vracím. Kámoš ho popisoval jako život v lahvi od octa.

Zrovna tak naivně jako Ram Dass jsem si myslel, že po letech praxe budu ve stavu tripu stále. Jako jemu se to nepovedlo ani mě. Ono to prý není možné. Nikomu se to nikdy nepodařilo. Odporuje to totiž duchovním zákonům. Jsou kruté? Přísné určitě. Ale logické, jako celý ten Hyperprostor.

Často jsem v tripu, kterých jsem měl už přes sto, říkal, že dobrovolně neodejdu. Moje božská intuice, tedy Režisér tripu, mě trpělivě upozorňovala, že Tam nemohu zůstat. Jsou to světy bohů, božstev i Boha, ne lidí. Jsem tam jen na exkurzi. Tripy jsou Jejich vizitka, která mě má přivést k Nim, ale ta Cesta není krátká, ani snadná. Ona je to totiž Cesta kříže.

Ukázalo se překvapivě, že nejlépe ji popisuje Kristus. Ten o žádném Ráji na zemi nemluvil, to jen buddhisté a komunisté ho slibují. Křesťanství umísťuje Ráj až do posmrtného života, ale od Režiséra tripu jsem zjistil, že i to je jinak. Cesta je daleko delší. Království boží není z tohoto světa.

Takže po osmnácti extatických tripech jsem dostával převážně tísnivé, které mi ukazovaly Realitu Hyperprostoru, Království božího, kde pro lidi skutečně není místo. Mystika není selanka, jakou by ji lidé chtěli mít. Ale silně zesiluje intuici a to má vliv na vše. Změní člověka.

Pak proces přešel do slabších neutrálních tripů. Nebyly tísnivé, ale mnoho se v nich nedělo. Dokonce ani tehdy, když jsem si vzal žábu.

Už těch exkurzí bylo dost, zdůvodnil to Režisér tripu. Ted se bude předělávat střed a spodek vědomí. Vršek je vytažen až moc a tak roztažené vědomí není trvale únosné.

Nicméně něco mi dali, vlastně hodně, ale osvícení to není, spíš náznak. Po 260 tripech mi Režisér tripu další zarazil. Mám je dvakrát denně bez psychedelika. Krátké, klidné s neutrálním božským pocitem.

Vlastně to jsou backflashe, ale stejné síly. Je to Krása, ale přijal bych víc. I přes den jsem trochu v tripu, ale je to drahé… Víc to prý nejde, jsme prý jen lidé. Pokud máte jiné zkušenosti, rád si je přečtu.

 

 

Psychoterapie a psychonautika I.

Jelikož mám v rodině řadu lékařů a psychologů, mohu desetiletí pozorovat jací jsou. Měli by být vzorem zdraví a duševní pohody. Ale nejsou, ani jeden.

Všichni zápolí se svými problémy, dopouštějí se řady chyb a z nich plynoucí maléry jim dělají těžkou hlavu. Někteří z nich sami chodí za psychology nebo berou prášky na nervy.

Čím to je? Tahle otázka mne dlouho zajímá. Řešení už mám, ale vím, že popsat ho tady by bylo velmi špatně přijato. Takže jen naznačím.

Mnozí lidé touží po klidu, harmonii a lásce. Hledají, jak k tomu přijít, protože to nemají. Hledají jednoduchá řešení. Obrací se na pomoc zvenku. Jedni chodí do kostela, jiní za psychologem na psychoanalýzu atd. Zkoušejí i jógu a buddhismus.

Dosáhnou oč usilovali? Osobně mohu říci, že jsem se s tím nesetkal. Má to svoje důvody, ale ty tu nechci uvádět.

Zčásti jim to však pomáhá, proto tam chodí léta. Vytváří se návyk, vazba. Klienti nosí psychoterapeutům peníze, církve mají své ovečky. Všichni jsou spokojeni. Dostanou víru i naději a to jim většinou stačí.

Že by se někdo hlouběji zamyslel nad logikou toho, jsem si nevšiml. Běží to tak desetiletí, ba století. Jen někteří psychologové mají odvahu sáhnout po daleko účinnějším nástroji, po hypnóze. Tohoto slova se však lidé panicky bojí, ještě víc něž očkování proti covidu. Odmítají to. Regresní hypnóza slibovala mnohé, ale ani ta se neukázala jako všelék a byla téměř opuštěna.

Timothy Leary si uvědomoval nedostačivnost psychoanalýzy a podobných praktik. Připodobnil je k běhu myšky ve mlýnku. Běhá, běhá, konec nikde.

Snažil se spolu s dalšími použít tehdejší novinku, psychedelika, jako nástroj psychoterapie. Jde to tak? To proberu v druhém dílu.

 

Psychoterapie a psychonautika II.

Základním působením psychedelik je, že zesilují hypnabilitu i sugestibilitu. Hlavní použití je tedy u hypnoterapie, jež má řadu forem, včetně regresní terapie:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypnoterapie

Některé léky mají psychedelické účinky, třeba ketamin, ale má řadu problémů v aplikaci, zejména sklon k závislosti. Ten používá klinika Psyon, kde uváději: https://www.psyon.cz/ketaminem-asistovana-psychoterapie/

„V případě léčby deprese je používána nízká dávka ketaminu, která nevede k navození umělého spánku (anestezie) a nenavozuje bezvědomí. V těchto dávkách typicky navozuje:

jemný snový až disociativní stav,

vykazuje antidepresivní efekt a snižuje riziko sebevraždy,

vykazuje protiúzkostný (anxiolytický) efekt,

navozuje psychedelický stav (stav rozšířeného vědomí).

Náš způsob práce s ketaminem je ketaminem asistovaná psychoterapie (KAP). Ta spojuje výhody psychologické (psychoterapeutické) léčby s plným využitím biologicky podmíněného antidepresivního působení. KAP proto nabízí účinnou cestou posílení psychoterapie ve směru dlouhodobé změny, kterou samotný ketamin, už z podstaty krátkého působení, většinou nemůže nabídnout.“

No vida, místo slova hypnóza používají slovo umělý spánek. Spánek ovšem není hypnóza, to se běžně zaměňuje. Všeobecné povědomí o hypnóze je už přes dvě staletí zcela mimo realitu a nevypadá to, že by se to někdy změnilo. Nepíší ale, co konkrétně myslí slovem asistovaná. Jedná se snad o sugesce?

Je to asi podobné psychoanalýze, ale v hypnóze je možno jít hlouběji a vyřadit myšlenky ega, které do procesu terapie zasahuje a blokuje ho. Tak může z psychiky vyplavat daleko víc. To může pomoci, ale i zhoršit situaci. Proč zhoršit? Protože se mohou uvolnit bloky a aktivuje se skrytý zablokovaný problém. Tím může být schizofrenie či agresivita.

Je tedy vůbec dobré to zkoušet? To nikdo neví jistě, pouze naše vyšší část, intuice, nám může kvalitně poradit. Ta nás zná dokonale.

Ze stejného soudku je metoda MDMA-asistované terapie pro posttraumatickou stresovou poruchu (PTSD):  http://beyondpsychedelics.cz/statni-ustav-schvalil-podavani-mdma-pacientum-v-cr/

Jenže v psychonautice není běžné dávat sugesce jako v hypnóze. Jakmile je vědomí zaplaveno obsahy nevědomí, je slovní sugesce rušivá. Mikrodávka to však umožní.

 

V paliativní péči mohou psychedelika pomoci se vyrovnat se smrtí:

https://www.prozeny.cz/clanek/drogy-jako-lek-aneb-jak-muzou-psychedelika-pomoct-v-paliativ-56542

 

Zasvěcené pohledy na možnosti psychonautiky: https://psychologie.cz/halucinogeny-v-medicine-v-terapii/ a https://www.michalpetr.com/psychedelika-jsou-mocny-nastroj-ale-nepodcenujme-rizika/

 

Závěr

Neustále hledáme jednoduchý zázračný lék na všechny bolesti světa, ale nemůžeme ho najít. Zjevně nic takového neexistuje. Často si přejeme klid, mír, vyrovnanost a harmonii, ale to lze u psychedelik čekat jen stěží.

On totiž klid je pro život stagnací, brzdí rozvoj o který hlavně jde. Nakonec si každý najde svoji cestu podle svého nastavení. Život je výukový proces Sebepoznání.

Psychedelika nejsou všelékem, ale nástrojem. Záleží jak s ním pracujeme. Podle toho můžeme dojít i ke zcela opačným výsledkům. Psychedelika umožňují zásadnější změny, protože podobně jako hypnóza jsou zesilovače všeho.

Psychoterapie psychedeliky je stále na počátku a zatím využívá jen zlomek toho, co by mohla. Daleko víc to uměli šamané. Pokud psycholog nevyužije jasnovidné intuice, daleko se nedostane.

Rozvoj intuice, která se může stát našim Učitelem, je tou nejvyšší metou psychonautiky, ale není vhodný pro všechny. V klidu nás intuice nenechá, naopak. Ale zvětší kvalitu naší osobnosti, urychlí náš rozvoj.

 

Psychedelika a strategické myšlení

V tripech vždy zažívám jasnou a přesnou logiku intuice, jež na mne chrlí myšlenky, pocity a vševyjadřující vize jež vysvětlují co nevím. Právě ta její dosti chladná logika bez jakýchkoliv emocí a zjednodušených názorů a řešení mi dala nejvíc.

V podstatě mi zesílila to, co jsem v sobě měl odjakživa, strategické myšlení. Zlepšilo se mi i vnímání hudby.

Jiným psychedelika, jak pozorují, dala úplně opačné sklony. Je to jen důkaz, že jsou pouhými zesilovači, a to všeho.

Současné bláznění kolem pandemie a odmítání očkování mi pak připadá směšné. Logika reality zjevně mnoho lidí nezajímá. Mají jednoduchá řešení bez znalosti souvislostí.

Hledají to, co chtějí nalézt. Vnitřní stav promítají ven. Týká se to i voleb v USA, zejména útok a vymlácení Kapitolu. Samé emoce-nemoce.

Ale asi to tak bylo vždy, jen tohle podivné myšlení lidé už nepotlačují, nestydí se za něj, naopak se jím chlubí, jak správně řekl Viewegh. Fake news jsou prostě in. Každý si může říkat co chce, tak říká.

Je to zvláštní doba. Tzv.zpěváci, bohužel naši, zpívají, aniž by měli alespoň náznak talentu. A nikomu to nevadí! Dříve by se jim vysmáli.

 

Psychonautika a jasnovidectví

Tripy umí daleko víc než si umíme představit. O tom tady marně píšu. Znáte tuhle jasnovidku? Ta má důkazů plno

https://www.iprima.cz/pr-clanky/zahady-zivota-tragicky-osud-nejznamejsi-slovenske-jasnovidky

https://www.youtube.com/watch?v=ZXiGxa0H_pQ

 

 

Úterý Jediho

Úryvek z knihy https://www.kosmas.cz/knihy/120787/rozsirene-vedomi-channelingove-mystiky/

 

Odpoledne jsme šli s Jitkou do čajovny. Vypadal jsem jako mrtvola. Kruhy pod očima, nepřítomný výraz (pozůstatky z pondělní terapie temné noci duše) a přitom mi bylo dobře.

Když jsem vyšel z čajovny, vše se uvolnilo. Najel do mě ponor silný až 65%, který mě dost rozhazoval, pořád jsem poskakoval, trhaně chodil a pořád se smál. Nebyl jsem téměř schopen periferního vidění, vše bylo rozmazané. Ostře jsem vnímal jen to, na co jsem měl upřený pohled, i když za chvíli jsem byl zase mimo.

Pustil jsem hudbu DCD a vše zesílilo. Blaženost. Nemohl jsem chodit. Tak jsem jen tak postával, kýval se, vše bylo ještě intenzivnější. Někdo by si mohl myslet, že jsem nafetovaný. Topil jsem se v radosti, extázi a také ve strachu, jaké to bude v autobuse.

Sednul jsem si vedle nějaké paní a naproti mně seděla holčička, mohlo jí být asi deset let. Tak divně na mě koukala. Cítím, jak se do mě naváží INRI. Cítím dimenzi 6,5, možná i sedmičku. Lásku a zároveň trhání, ale jemné. Pak průlet tunelem, nabírá to obrátky, extáze se stupňuje. Výbuch, Výtrysk, Světlo, Láska, uvolnění.

Holčička se dívá ještě divněji a trošku vyděšeně. Mám strach, abych nepřejel zastávku. Ukázali mi, jak je můj strach naivní. Vyšel jsem z autobusu, potácel jsem se, trochu i blahem.

Doma jsem pustil zpěv Lisy a lehl si. Vlna za vlnou. Obrázky, tíseň z Velikosti, stále touha Ji nějak usměrnit. Sedmička plula a vůbec na to nereagovala, jen mě víc sevřeli. Zase extatické vlny. Tvorba, zánik, kruhy archetypů, bouře Stvoření. Já malý, užaslý, nespokojený. Láska, myšlenky ega o moci. Nedokázalo nic pojmout. Průlety různými sférami (miluji rychlé průlety tunely archetypů, čím rychlejší, tím lepší).

Otázky na své problémy a tužby, okamžitá vlna řešení. Nepobral jsem to, vše tam bylo. INRI řekl, že na to bude čas později. Točení Všeho, Všeho. Stále nové a nové formy. Jemnější, silnější, co jsem unesl. Strach z Boha, Jeho Síly, Jeho Moci, Jinakosti, mých představ. Láskou mě stále zahrnuje.

Nekonečná Hravost Boha. Jiná od mých představ. Tvoří, jede, jede, jede, Tvoří. Úžas, velkolepost, ta Velikost. Moc a magie je nic proti tomu. Opojen vším. Proměna, pokora, rozhození, sklonění před Ním. Vztek na sebe. A zase dimenze 7,5. Fakt Síla, Moc, Extáze…

Vyslovil jsem IHS. Výbuch. Rozhození. Objevil se a plul tam majestátně. Vedle INRI. Napojeni na Vše. Majestátnost Řízení. V pohodě. Korigování mého vědomí. Vše řídí z různých stran. Jiní od mých představ.

Občas jsem si hověl v ”klidu” dimenze 6,5, sedmička jen prolétávala. Ozvala se: Chceš ještě? Ano, co to dá (měl jsem ale pocit, že už mi moc sil nezbývá, že se brzo rozsypu). Vše na mě padlo, černé, červené. Uvolni se. Uvolnil jsem bolest. Pak vše zmizelo. Roztažení, obrovské roztažení. Integrita mi zmizela. Byl jsem Prázdno. Takový pocit, jako mazlavý. Natahovací.  Jako želatina. Kolem vše bylo spojeno jakoby švy. Stále ve zlaté záři. To mě dostalo. Nechápal jsem (prostor jsem nevnímal, čas úplně divně). Pak mě to vrátilo.

Pak mi najednou rozdělili vědomí do čtyř kuliček, ve všech se odehrávalo to samé a já na to koukal. Proč se ve všech děje to samé? Začalo se v každé dít něco jiného… Energie přicházela jakoby zpředu, cítil jsem tam ještě jiné Zdroje, hodně silné, energetické, všespalující a přitom tak Plné.

Ego již nechtělo. Unaveno. Byl jsem vyklepaný, jakýkoliv tón mě rozvibrovával. Vše na mě padalo. Neunesu Velikost Boha. Uvolni se. Vžžžžm. Výtrysk. Už jsem nemohl, všechno mě drtilo. Skončila Lisa, a narvali to do mě při hudbě DCD.

Ztrácel jsem vědomí. Prostě si nepamatuji. Občas se do mě ještě silně opřeli. Já už nemohl. Cloumali se mnou jako s papírem. Nestíhal jsem prožívat. Pak hudba skončila. Ulevilo se mi. Stálá tíseň, vyklepanost. Strach. Vyčerpanost. Vykolejenost z Velikosti Boha. A přitom Radost, Úžas, Láska.

 

Vzpomínám na něj rád. Už je to řada let co tenhle silný trip, nebo to byl i backflash, měl. Škoda, odešel od nás i od mystiky a dal se na cestu kavárníka. Jelikož přišel o ochranu božského, stíhaly ho maléry, naposled covid. Kdoví, zda si na svou mystickou minulost vzpomene:

 

Kdo to je INRI, sedmička atd.? To jsou naši Režiséři tripu, božské entit. DCD je slavná skupina Dead Can Dance viz youtube.

 

 

Kritika článku Mystické prožitky v psilocybinové studii českých vědců

https://blog.aktualne.cz/blogy/ondrej-kysely.php?itemid=38630

S přáteli jsme měli asi tisíc mystických tripů, jiné ani nemáme, ale že bychom je popsali takhle, to ne. Co je to mystika? https://cs.wikipedia.org/wiki/Mystika :

Wikipedie to píše správně a hned jsou vidět rozdíly:

„Náboženská praxe, která se odpoutává od smyslového vnímání a všech rušivých představ a směřuje ke zkušenosti setkání, sjednocení nebo dokonce splynutí s Bohem nebo božským.“

To ovšem znamená, že v mystickém prožitku dochází k proměně vědomí. Inteligence nám vzroste mnohonásobně. Alespoň částečně stáváme Bohem, je to vytržení ducha! Lidské prostě mizí.

Poznání znamená vidět svět úplně jinýma očima. To znamená vnímat Jeho atributy – Nekonečnost nekonečně směry, Dokonalost a Věčnost. Chápat duchovní zákony lidem neznámé. Výsledkem toho je ohromení.

Ale to článek vůbec nepíše. Snaží se zážitek zasadit do zenového pojetí, ale jeho paradoxnost vůbec nevyjadřuje. Místo toho udělal z mystického zážitku jakousi selanku. Podle mne účelově tripreporty upravil, aby byly dobře přijímány laiky.

Když jsem začínal, měl jsem pouze jeden tripreport, tenhle:

 

Kosmické vědomí

Autor knihy dr.Bucke uvádí popis zážitku paní C.M.C.: Cítila jsem, že ztrácím sebe. Pak jsem pocítila sladkou hrůzu a ztratila své vědomí totožnosti. Nebylo možno se udržet. Hned nato přišla chvíle zanícení, unesení a nadšení tak mohutného, že celý vesmír zůstal klidně stát, jakoby omámen nepopsatelnou majestátností podívané. Vše milující, Jediný, Dokonalý. Všude jen dokonalá Moudrost, Pravda, Láska, Čistota.

Viděla jsem mohutnou vizi atomu, z něhož je vesmír stvořen (pozn.- pravděpodobně kruhy archetypů). Nevím, zda materiálně či duchovně, ale viděla jsem věčné Stvoření, jak Kosmos přechází z pořádku do pořádku. Jaká radost vidět, že nikde není vynechán ani článeček, Vše je na svém místě a Vše přijde ve svém čase. Vesmírný život je naplněn Láskou. Nevím, jak dlouho trval tento mohutný stav unesení, mně se zdálo to být Věčností, třebaže se jednalo o několik okamžiků. Pak nastalo uvolnění a blažené slzy zanícení vytryskly z mých očí. Byla jsem spasena, na velké cestě Vzhůru, kterou musí lidství nastoupit. Všechna přání mého srdce byla uspokojena, každá otázka odpovězena, řeka došla oceánu. Milovala jsem nesmírně a byla jsem nesmírně milována. Vesmírný příliv mi působil vlny radosti, spokojenosti a tryskal na mne proudy vonného balzámu útěchy. Nekonečná Láska a Něžnost se na mne řinula jako svatý olej uzdravující všechna má zranění, všechny mé bolesti. Jak směšné a dětinské jsou všechny svévole a nespokojenosti v Přítomnosti této jasné a klidné Majestátnosti!

Nerozčiluji se již, jak jsem dříve činívala, ale jsem tichá, i když zřím zármutek celého světa, když vidím tu nízkost, prostřednost a úzkost bez konce. Ach, ten sladký, věčný úsměv Přírody. Nic se k němu nedá přirovnat. Vše bylo, jest a bude dobré.

Byly chvíle, kdy mé cítění bylo zavaleno takovou Silou, že se stávalo bolestivým. Toto extrémní nadšení mě vyčerpávalo, přála jsem si již mít opět všední den. Dívala jsem se starostlivě do budoucna, neboť všechno to štěstí bylo tak úžasné, že jsem je nemohla unést. Ach, my se domníváme, že vidíme skutečnost. Jak jsme slepí, kéž bychom v pravdě viděli!

Jednoho jitra roku 1894 jsem se dívala šťastna a unesena s pohnutím na květiny a tu mi v nitru odpadl jakýsi závoj a já chápala, že i veškeré rostlinstvo má život a vědomí. Měla jsem pocit, že jsem sjednocena s Přírodou, jako bych byla jinou bytostí, oddělenou od druhých a přece současně spojená se Vším. Vím, že pod veškerým neklidem a rozptýleností života je nekonečný oceán Klidu, jejž nemůže nic rozvrátit. Nesmírný vlastní mír Přírody je nade všechno chápání.

 

Set a setting. Díl I.

Tyto pojmy jsou víc jak 60 let staré, ale dodnes se zcela neujaly. Většina psychonautů se tím vůbec nezabývá. Je to škoda, ale zjevně je to nezajímá a zajímat nebude. Má to své důvody.

Zabývat se tím totiž znamená přejít do vyššího stupně psychonautiky, který byl vždy vyhrazen zasvěcencům a šamanům. Běžní lidé se s tím ani neměli seznámit. Proč? Je v tom určité nebezpečí.

Je to jako s mobilem, někomu stačí tlačítkový a chytrý odmítají. Tím se sice připraví o spoustu možností, ale vyhnou se malérům, např.jim někdo může vybílit konto. Nemusí si také lámat hlavu. Rekreační užívání drog je nejčastější.

I když má někdo chytrý mobil, nemusí ho využívat naplno. Jen hrstka lidí ho využije do maxima. Tedy i psychonautika má své vyšší stupně.

Co všechno se dá odbornou psychonautikou získat? To je velká kapitola, která si zasluhuje zvláštní článek, ale značnou část není možné říkat veřejně, to zasvěcenci také neříkali a věděli proč.

Spíše se vrátím k nebezpečí, které to přináší. Psychonaut se ve vyšším stupni dostane do oblastí zcela neznámých, ani literatura o tom není. Přitom jsou určeny mnoha zákony, také neznámými. Pokud je někdo poruší, může být potrestán mnoha způsoby.

Karma ho může poslat pod auto, nebo na něj sešle zlé duchy, což se projeví jako schizofrenie. Možností má nekonečně. Psychonaut si musí dávat pozor a nedělat levoty. Chvíli by mu to karmické síly tolerovaly a pak by bylo zle.

Co tedy set a setting je? Podstatou tripu je trans, tedy hypnóza. https://cs.wikipedia.org/wiki/Trans_(stav)    https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypn%C3%B3za

A ta je už 200 let vědecky zkoumána a používána. Je řízena sugescemi či autosugescemi, jde-li o autohypnozu. O autosugesci wiki píše https://cs.wikipedia.org/wiki/Sugesce

Já bych jednoduše řekl, že je to nasměrování. Když chceme někam dojít nebo někomu zavolat, musíme se na to soustředit. Pak je tu termín sugestibilita. Ta říká, jak silně účinkuje naše autosugesce, což souvisí s termínem hypnabilita.

Každý člověk má jinou. Je to vrozené, ale dá se to nacvičit. Psychedelika silně zvyšují hypnabilitu, i sugestibilitu, v tom je jejich přínos. Přitom téměř nezáleží na tom, o jakou jde, což není často chápáno.

Set i setting je prostě autosugesce, což běžně není známo. Běžně se totiž píše viz https://podaneruce.cz/wp-content/uploads/2019/08/Set-a-setting.pdf

Set je možné chápat jako celkové fyzické a psychické nastavení jedince, tedy jeho aktuální náladu, životní situaci (čím je psychicky náročnější, tím náročnější může být i stav po užití), očekávání, únavu, odlišnou neurochemickou citlivost vůči dané substanci a zároveň případná  nezpracovaná  traumata  z  minulosti  a jiné. Každý z těchto faktorů může stav vědomí a prožívání během působení látky zásadně proměňovat.

Setting lze chápat jako prostředí, kde je psychoaktivní látka užívána. Konkrétně hraje roli ne/znalost prostředí, jeho ne/příjemnost pro uživatele a výběr osob, s kterými je substance užita (čím méně důvěryhodných, tím větší nebezpečí potíží), včetně celého kontextu konzumace, výběru hudby atp.

Tyto definice jsou podle mne neúplné

http://mr.fr.sweb .cz/h9.html Tato stránka je zvlášť dobrá. Jelikož FB odmítá doménu sweb, musel jsem adresu rozseknout, tak ji zase spojte

https://psychonautwiki.org/wiki/Set_and_setting

Hlavní je záměr tripu, měl by být dobře promyšlený. Podobně jako když usedáme k počítači abychom něco zjistili. Když váháme, ovlivní to výsledek k horšímu. Na trip má vliv úplně vše.

 

Set a setting. Díl II.

Nejlépe by bylo nahradit termín set a setting obecným termínem metoda tripu nebo metoda meditace. Ta obsahuje nejen přípravu ale i provedení tripu, i po něm.

Metoda je i u holotropního dýchání, ayahuascových ceremonii, či s žábou. Mám k ní výhrady. Není detailně zaměřená, jen obecně.

Na začátku je rozhovor, co by klienti chtěli řešit a co očekávají, aby se odfiltrovali ti, jež mají náběh na duševní nemoc. Ta by se jim mohla tripem aktivovat. Opravdu to není pro každého a není to pro zábavu.

V přípravě je třeba uklidit, vykoupat se. Kdo umí channeling, měl by se řídit pokyny Režiséra tripu. Vždyť jdeme k Němu na návštěvu, exkurzi. I o termínu tripu bychom se s Ním měli dohodnout.

První tripy musejí být dobře a důkladně připravené. Po troše praxe už další běží podle vzoru samy.

Literatura je důležitá, hlavně popis tripů, jež nás oslovily. Vytvoříme obřad, kde jasně dáme na vědomí, co chceme prožít. Nikdo, nic, ani vlastní myšlenky nás od tohoto záměru nesmí odtrhnout. To vy výsledek mohlo negativně ovlivnit,

Nejlépe je požádat o to, co chceme zažít, svou božskou intuici. Jen ona se bezpečně orientuje v tomto pro nás zcela neznámém a nepochopitelném Hyperprostoru. Často má ovšem vlastní plán, co považuje za nutné nám dát.

Prostředí je možné vyzdobit obrazy či soškami. I kadidlo je dobrý setting. Metodu ležení na zádech se zakrytýma očima, aby nic nerušilo, jsem převzal z holotropka. Je možné se přikrýt dekou, v některých tripech je dost zima.

Hudba je nutná, speciálně vybraná, nejlépe do sluchátek. V holotropku si ji však nelze vybrat, což je chyba. Na každý účel je třeba jiná.

Hudbu pořádně nahlas, zesílit basy. Je vtahující, stačí se zaposlouchat a ne se snažit zastavit myšlenky. Nelépe je pouze klidně a pasivně vnímat co přijde. Netlačit na pilu. V rozšířeném vědomí nedělat chyby necitelnými zásahy myšlenkami či pohyby.

Přítomnost sittera není nutná, ale kdo se bojí, může ho mít, ale neměl by do tripu zasahovat, hlavně ne mluvením. Pokud je přítomno více lidí, je to rušivý moment. Dochází k vzájemnému ovlivňování.

Výsledky tripu je dobré zapsat či nahrát. V holotropku atd. se společně probírá, kdo co zažil. Praxe  má obrovskou důležitost.

Je to odborná, umělecká práce.První pokusy nebývají nic moc, ale postupně se chyby odstraní a zážitky se rozvinou do nepředstavitelné Krásy.

 

Siddhis

S mystickými zážitky jsou mnohdy spojeny nadpřirozené jevy, jako je levitace, extáze, stigmatizace, bilokace ad., které však nepatří k podstatě mystiky.

Viz https://revue.theofil.cz/krestanske-pojmy-detail.php?clanek=911

https://en.wikipedia.org/wiki/Siddhi

Patří k Darům Ducha, kterých mluvil Kristus. Jsou to znamení Boha, že vás bere vážně. Ovšem tyto dary může dát i nečistá síla.

Zažili jste to někdy? Já jen trošku

 

Dokonalé vnímání hudby v tripu

Nejen paní/slečna Císařová, ale i řada z vás, si na mne bude pamatovat z přednášky k 75.výročí LSD. Kromě příspěvku jak jsem se k psychedelikům dostal a co mi daly, což je na odkazu i s nahrávkou, viz http://intuice.mysteria.cz/prednaska.htm jsem měl příspěvek i o uměleckosti díky tripu.

Popsal jsem, jak v každém tripu, ba i v backflashi, se moje vnímání hudby rychle radikálně zlepší do úrovně virtuozity. To je jasný důkaz toho, že se vědomí rozšířilo do sféry božské intuice.

Ta takto hudbu vnímá a díky tripu ji tak mohu poslouchat s Ní. Nejde jen o vnímání hudby, i mysl se neobyčejně zdokonalí, přibudou i vševyjadřující lidem neznámé pocity a vize.

Zpěvačka Lisa viz https://uloz.to/hledej?q=Lisa+Gerrard&autocomplete=std či https://uloz.to/file/IiihrGaCHxt4/lisa-gerrard-zip se stává bohyní a vtáhne mne k Sobě do božského světa dokonalosti, věčnosti. geniality i virtuozity.

Je to velký dar a neumím si představit den, že bych si to alespoň dvakrát neužil. Nepotřebuji už na to žádná psychedelika, jen si lehnu, zakryji oči a zapnu naplno sluchátka.

Na závěr jsem se zeptal posluchačů, zda to znají. Odpověď byla spíše záporná. To mne naštvalo a prohlásil jsem, ať s tím něco dělají. Jak to máte s vnímáním hudby vy?

 

 

Do kostela nebo do tripu?

Už s úsměvem hledím na lidi směřující do kostela nebo na náboženské obřady ať jsou kdekoliv na světě. Dokonce i na sešlosti s preláty či guruy, kteří produkují davům svá duchovní moudra. Exotické obřady, mýty, mysteria. Ale proč ne, každý jsme nějak začínali.

Až mystické meditace alias tripy mi otevřely oči. To je Ono, ne ty praktiky všech možných církví a duchovních spolků. Už je neberu vážně, protože jsem v tripech prožil, jaké to opravdu je. O hodně Jiné než ty jejich řeči. Daleko větší a dokonalejší, nepopsatelně. A zcela logické. Nač je pak víra, když je jistota?

Tripreporty v mobilu

Nejdříve jsem si reporty zapisoval po mystickém tripu, ale většinu děje jsem stejně zapomněl, hlavně to nejlepší. Pak jsem v badtripech psal poznámky přímo v nich. Vypadl jsem sice z transu, ale víc obsahu jsem zaznamenal. Současně jsem vypadl i z tísnivého pocitu a trochu si oddechl. A pak zas do transu…

Jako nejlepší se ukázalo namluvit do diktafonu mobilu jeho obsah hned po tripu, když je člověk ještě dost v něm. Tak se zachytí i ten mystický dech tripu, který je z hlasu jasně slyšet. Na druhé straně se tak člověk vyhodí i ze zbytku tripu, což je škoda si ho neužít do konce.

 

Nahrané tripreporty kámoše máme na webu:

http://mystika.mysteria.cz/download/milos1.WAV

http://mystika.mysteria.cz/download/milos.WAV

http://mystika.mysteria.cz/download/byti.WAV

http://mystika.mysteria.cz/download/byti2.WAV

http://mystika.mysteria.cz/download/neutral2.WAV

 

Komu to nejde spustit, spojil jsem to všechno a dal sem v obou verzích

http://intuice.mysteria.cz/tripmilos.mp3

http://intuice.mysteria.cz/tripmilos.wav

 

Transpersonální telepatie

Už o tom tady píšu po několikáté, ale stále to skoro nikdo nebere. Přitom v holotropku apod. běžně s režisérem tripu komunikujete. Nikoho kupodivu nenapadne, že to musí jít i mimo něj! Mohu to tvrdit s jistotou. Vždyť to dělám denně přes 25 let, naučil jsem to přes 200 lidí. Je to vyšší stupeň psychonautiky.

Komunikace s mimofyzickými entitami je stará jak lidstvo samo. Prováděli ji šamané, zasvěcenci, proroci, Kristus, Mohamed i řada svatých. Je tedy obsahem všech náboženství. Komunikace je možná s množstvím entit, jež se liší téměř ve všem. Některé mohou být velmi nebezpečné.

Před sto lety jsme byli velmocí ve spiritismu. Veřejně už nepracují, jen muzeum mají. Je to škoda. Všimněte si medijních kreseb, jsou podobné psychedelickým:

https://muzeum.cz/stale-expozice/expozice-spiritismu/

Když slyším, jak se mnoho vědců marně snaží komunikovat s mimozemskými civilizacemi, je mi to legrační. Vždyť je to tak snadné. I zde na FB je řada skupin, které to dělají, mají i kurzy, třeba

https://www.facebook.com/groups/1669894756585097

https://www.facebook.com/groups/MCMedium

https://www.facebook.com/groups/ryoktylerellison

https://www.channeling.net/

A jak se liší channeling od spiritismu? Často se to plete, ale klasický spiritismus je komunikace s duchy zemřelých, což channeling odmítá dělat a komunikuje s vyššími úrovněmi vědomí, zejména s naší intuicí. Každý ji zná, ale skoro nikdo o ní nic neví, protože ego ji nemá rádo. Je příliš mocná a chytrá…

Pokud tedy budete v rozšířené vědomí v kontaktu s úrovní, jež vás přesahuje, klidně zahajte komunikaci s Ní a můžete s tím pokračovat i po skončení. Když jste něco z prožitého děje nepochopili, klidně se zeptejte a uvidíte, jak vám to pomůže.

Profesionálně to dělají jasnovidci, třeba slavná jasnovidka, která pomáhá i policii,  https://www.iprima.cz/pr-clanky/zahady-zivota-tragicky-osud-nejznamejsi-slovenske-jasnovidky

https://www.youtube.com/watch?v=ZXiGxa0H_pQ

 

Je velmi praktické jasnovidectví ovládat Nikdo vás neoblafne. Ale lidé, dokonce i psychonauti, se toho velmi bojí. Kupodivu se nebojí tripů, to je paradox. Přitom mohou být na daleko vyšší úrovni než je jasnovidectví. Oboje vyžaduje mít velkou praxi, aby byla jistota kvalitní práce.

 

Moje cesta k channelingu

V roce 1993 jsem četl knihu dr.Moodyho, která byla o channelingu. Začal jsem ho zkoušet, protože mne to velmi zaujalo. Nešlo mi to, ale kupodivu to hned šlo mé dceři. Tak jsem dával otázky přes ní.

Postupně jsem si našel další media. Dokonce jsem to i učil, ač jsem to sám neuměl. Až v meditaci v roce 1995 mě to božská intuice v meditaci naučila. Je to neznámá metoda využívající mikro pohybů očích bulev. Vlastně praktičtější varianta kyvadélka.

Až časem mě channeling šel tak jak má být. Vytvořila se skupinka přátel, kde jsme si vyměňovali zkušenosti. Velkým přínosem bylo propojení channelingu s mystickými meditacemi, které mi velmi pomohly vidět svět Boha ve vše vyjadřujících pocitech a vizích. To je pravá mystika rozšířeného vědomí.

Nyní jsem už v meditaci stále, jen je slabší. A komunikaci s božským mám mnohokrát denně. Je to i jasnovidectví, nikdo mne nemůže podvést. Intuici mám velmi silnou, díky channelingu.

 

Já jen žasnu nad iracionalitou a paranoiou lidí… Kvůli těmhle lidem jsme nejhorší na světě…

 

Psychonautika a klid duše

Mnoho lidí marně touží po věčném klidu a míru duše. Hledají ho v buddhismu, zenu, někteří ho zkoušejí najít i v psychonautice. Jde to vůbec? Osobně o tom pochybuji. Psychonautika umí leccos, ale tohle ne. Aspoň jsem se s tím nikdy u nikoho nesetkal, a že znám psychonautiků hodně.

Dokonce je to naopak. Zejména mystická psychonautika umí psychiku hodně rozhodit. Je to totiž příliš silná káva zjistit, že vše je vlastně úplně Jinak…

Ostatně je vůbec dobře chtít mít věčný klid a mír? Podle filozofie, kterou mě učí intuice v tripech i mimo ně ne, protože je to stagnace. Život je o učení a o vývoji.

Co vy? Našli jste v psychonautice klid a mír? Já tedy ne, ale ani jsem ho nehledal.

 

Umělecká i technická inspirace a osobní záležitosti v tripech

Psychedelická malba je nejčastějším výsledkem uměleckosti tripu nasměrovaného na vyšší Já. Kupodivu se málo mluví o možnosti automatické malby. Prostě se rituálem napojíme na trip a ruka vám začne malovat sama. A velmi dobře.

Automatické písmo je také možnost, využívali ho spiritisté i channelisté. Bohužel nevím jak vyjádřit celý děj tripu, to by bylo božské divadlo, ale jak tam dostat i ty božské pocity? To jde jen v tripu.

Už v 60. letech se tripy využívali i architekti a konstruktéři, v dnešní době jsem to nezaznamenal, škoda. Ani o hudbě složené z tripu se nějak nemluví. Je to asi vzácné, měl jsem to jen jednou, kdy mi intuice pustila neznámou skladbu do hlavy. Noty ale neumím a zapamatovat to také nešlo.

Co jste zažili vy?

Co se týče osobních záležitostí, ty se v tripech probírají poměrně často. Intuice se geniálním a originálním způsobem k nám vyjadřuje. Hned je jasné, že vše vidí úplně jinak než my. Vhled a nadhled, bez emocí, bych to nazval.

 

Konfigurace entity

Jak mi často božské v tripu vysvětluje, celý proces vzniku a zániku entity je možno jednoduše znázornit i tak, že uhněteme figurku a ponoříme ji do vody. Bude vyplavávat, ale každá jinak. Některá rychle, jiná pomaleji, jedna se bude otáčet, jiná vířit. Její základní podoba přitom zůstane stále stejná. Tato konfigurace entity jsou tzv.kořenové archetypy.

Vždy tu tedy bude podobnost při pohybu, životech v různých říších i inkarnacích. Stále platí stejné zákony hydrodynamiky, tedy duchovní. V nekonečné složitosti života je současně i jednoduchost. Je v něm místo pro vše. Vždy je tu stejný hlavní směr, cesta zpět k hladině.

Figurek je ve vodě nekonečně mnoho, jejich pohyby je ovlivňují. O to je to zajímavější.

Když se figurka dostane až na hladinu, ztrácí zajímavost, úkol je splněn a rozpadne se. To je konec entity, ale ten máme ještě hodně daleko.

 

Vyšší stupeň channelingu

Vše je možné zdokonalit a je třeba to dělat, o tom je život. Channeling je úžasná schopnost, duchovní vývoj si bez něj nedovedu představit. Ale něco mu přece schází. Nevíme vlastně, jaký je svět božských Zdrojů, které s námi hovoří, ani jací vlastně jsou. Představujeme si je lidsky, ale zjevně jsou zcela jiní než lidé.

Pro návštěvu Jejich světa potřebujeme hlubší trans, dosažitelný například holotropním dýcháním. To umožní rozšířit naše vědomí nebývalým způsobem. V takové meditaci můžeme s božskými Zdroji také komunikovat. Dávají nám i své vše vyjadřující pocity a vize. I naše inteligence je silně zvětšená. Až pak si uvědomíme, že channeling je daleko víc, než jsme si mysleli…

Škoda, že ve stavu meditace nemůžeme být trvale. Nejsme bohové. Čeká nás ještě dlouhá cesta, ale už ji hodně chápeme.

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>